Buzz

Δοκιμάστε πρώτοι τη «Συνταγή της Πωλέτ» - θα ταξιδέψετε!

στα 10

Οταν μια σούπερ γιαγιά γίνεται «αφεντικό» της πιάτσας, οι κανόνες της παράνομης αγοράς παίρνουν άλλη νοστιμιά! Δείτε πρώτοι σε avant premiere την κωμωδία που ξεπέρασε το 1.000.000 εισιτήρια στη Γαλλία.

Flix Team
Δοκιμάστε πρώτοι τη «Συνταγή της Πωλέτ» - θα ταξιδέψετε!

Η γιαγιά Πωλέτ από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Εκτός από τη μοναξιά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται το γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς. Ομως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή! Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της. Ξεκινάει μία διαφορετική «καριέρα» που, χάρη στη μυστική της «συνταγή», θα της φέρνει χρήμα και επιτυχία, αλλά θα την μπλέξει παράλληλα σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες!

paulette 607

H Μπερναντέτ Λαφόν πρωταγωνιστεί σ' αυτή την απρόσμενη, διασκεδαστική κωμωδία, περιστοιχισμένη από την Κάρμεν Μάουρα και τους Ντομινίκ Λαβανάν, Φρανσουάζ Μπερτέν, Αντρέ Πανβέρν και Αξέλ Λαφόν. Ο σκηνοθέτης, Ζερόμ Ενρίκο, εξηγεί πώς του ήρθε η ιδέα για τη γιαγιά Πωλέτ: «Η ιστορία αυτή μοιάζει με παραμύθι! Παραδίδοντας μαθήματα σεναρίου στο ESEC, έφτιαξα διάφορα εργαστήρια για τους φοιτητές μου. Η Πωλέτ γεννήθηκε μέσα σε αυτά. Η Μπιάνκα Ολσεν, μία φοιτήτριά μου, μας διηγήθηκε μια ημέρα την ιστορία μιας ηλικιωμένης κυρίας που ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ασχολούνταν με τη διακίνηση κάνναβης προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της. Ετσι γεννήθηκε η ιστορία της Πωλέτ, την οποία βρήκα τόσο ενδιαφέρουσα, όσο και αστεία. Αρχές του 2011 βρισκόμουν με το σενάριο της Πωλέτ στα χέρια μου. Ολοι πίστεψαν σε αυτό, αρχής γενομένης από τον ατζέντη μου, ο οποίος το έστειλε αμέσως στη Légende Production. Μετά από λίγες βδομάδες, μια Κυριακή πρωί, ο Ιλάν Γκόλντμαν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι το βρήκε θαυμάσιο. Μου είπε χαρακτηριστικά "Αν θέλετε, αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την παραγωγή του έργου και το γυρίζουμε μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς!" Ετσι κι έγινε! Πέρασα από ακρόαση σχεδόν όλες τις Γαλλίδες ηθοποιούς ηλικίας από 60 έως 80 ετών. Εξι μήνες αργότερα άρχισαν τα γυρίσματα.»

paulette 607

Η ηρωίδα του Ενρίκο, η Πωλέτ, δεν είναι, φυσικά, μια συνηθισμένη γιαγιά: «Η ταινία φέρνει στο νου ιταλική κωμωδία του μεσοπολέμου, της οποίας ο Κεν Λόουτς είναι ο βρετανός εκπρόσωπος, και που υπήρξε το πρότυπό μου. Η Πωλέτ είναι μια κωμωδία κοινωνικού περιεχομένου γύρω από την εγκληματικότητα της τρίτης ηλικίας, σε μια κοινωνία που περιθωριοποιεί τους ηλικιωμένους, πετώντας τους στον κάδο των αχρήστων. Μπορεί η Πωλέτ να είναι αποκρουστική και ρατσίστρια, όμως τι είναι αυτό που την οδήγησε εκεί; Πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από την αβεβαιότητα και τη μοναξιά όταν δεν εργάζεται πια; Σε τι κόσμο ζούμε, εμείς που δεν ενδιαφερόμαστε πια για τις ρίζες μας; Είναι ένα θέμα που ο κινηματογράφος δεν το έχει αγγίξει αρκετά. Η Πωλέτ δεν είναι ένα έργο για την κάνναβη, είναι ένα έργο που πραγματεύεται την αβεβαιότητα και τη μοναξιά της τρίτης ηλικίας… Και φυσικά, είναι μια κωμωδία!»

paulette 607

Η Μπερναντέτ Λαφόν ενθουσιάστηκε με την προοπτική να υποδυθεί την Πωλέτ: «Αρχισα να χοροπηδάω στον καναπέ μου! Ηθελα κατευθείαν να παίξω σ’ αυτήν την ταινία! Με εντυπωσίασε αυτή η πλευρά του έργου που θύμιζε «ιταλική κωμωδία», αυτή η καταπληκτική ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ταινίας, αλλά κυρίως η ζωντάνια της γραφής. Δεν έμοιαζε με τίποτε άλλο, δεν ήταν τίποτα συνηθισμένο. Αργότερα, όταν έμαθα ότι το σενάριο αυτό το έγραψαν νέοι άνθρωποι μέσα σε μα αίθουσα διδασκαλίας, δεν εξεπλάγην: ήταν τόσο "νέο" όλο αυτό!»

paulette 607

Δείτε πρώτοι την ταινία «Η Συνταγή της Πωλέτ» αυτήν την Τετάρτη, 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα . Διεκδικήστε μία από τις 20 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere, στέλνοντάς μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας στο θέμα «Η Συνταγή της Πωλέτ». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, 19 Μαΐου και οι νικητές θα ενημερωθούν με email το πρωί της Τετάρτης.

Η «Συνταγή της Πωλέτ» βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 21 Μαΐου από την Tanweer. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.

paulette poster 607