Buzz

Παρασημοφόρηση της Μαρίας Cyber με τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών

στα 10

O Νικολά Εϊμπαλίν, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών στην Μαρία «Cyber» Κατσικαδάκου.

Flix Team
Παρασημοφόρηση της Μαρίας Cyber με τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών

O Nicolas Εϊμπαλίν, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών στην Μαρία «Cyber» Κατσικαδάκου.

Το Τάγμα Γραμμάτων και Τεχνών επιβραβεύει εκείνους που διακρίνονται για τις δημιουργίες τους στον καλλιτεχνικό ή στο λογοτεχνικό χώρο καθώς και για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και στον κόσμο.

Η Μαρία Κατσικαδάκου, αναγνωρισμένη ακτιβίστρια – με πάθος για ισότητα και δικαιοσύνη από πολύ νεαρή ηλικία – έχει πλούσια δραστηριότητα στο συλλογικό αγώνα στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Ξεκινώντας με την διοργάνωση των Cyberdykes parties, την εργασία της στο ραδιόφωνο και αργότερα την εκτεταμένη φεστιβαλική της δράση – με πρώτο το καθιερωμένο πλέον Outview Film Festival – αλλά και πολλών ακόμα καλλιτεχνικών σχεδίων όπως stand-up κωμωδίες, κινηματογραφικές παραγωγές και το φωτογραφικό της έργο, συνεισφέρει τα μέγιστα στον αγώνα για ορατότητα, ισότητα και αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Παράλληλα αφιερώνει τρομερή ενέργεια για την ορατότητα της κοινότητας των διαβητικών, εγκαινιάζοντας μεταξύ πολλών άλλων δράσεων και την πλατφόρμα glykouli.gr. Οι αγώνες της για την ελευθερία αυτοέκφρασης, η μάχη της για ισότητα και το ισχυρό συναίσθημα αδελφοσύνης που διέπει όλη τη ζωή της, την οδηγούν να αγωνίζεται για την αναγνώριση των διαφορών και την καλύτερη κατανόηση του ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια ανθρωπότητα.

Στην τελετή απονομής ο Εϊμπαλίν έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πορεία της, στις καλλιτεχνικές της δημιουργίες αλλά και στην μεγάλη φιλία της με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στην ομιλία του τόνισε το εξής : «Το σύνθημα της Γαλλίας είναι Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη. […] Αυτό το δημοκρατικό τρίπτυχο, που σφυρηλατήθηκε από τη Γαλλική Επανάσταση, επιτρέψτε μου να πω ότι το ενσαρκώνετε σαν μια Ελληνίδα Μαριάννα, μέσα από τις μάχες όλης της ζωής σας.»

Μαρια Cyber