Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται στις 25 Νοεμβρίου, φέτος ψηφιακά

στα 10

Για 33η χρονιά το Πανόραμα μας φέρνει ταινίες, online για όλους αυτή τη φορά, λόγω πανδημίας.

Flix Team
Το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται στις 25 Νοεμβρίου, φέτος ψηφιακά

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει, για 33η συνεχή χρονιά - αλλά, για πρώτη φορά, ψηφιακά. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου και οι φίλοι του ευρωπαϊκού σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίεςτου φετινού προγράμματος, δωρεάν.

πανόραμα 607 Το εικαστικό για το Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, από την έναρξη του Πανοράματος, τον Σεπτέμβριο του 1988

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, δηλώνει σχετικά: Φέτος, για 33η χρονιά, θα είναι και πάλι κοντά σας το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας αφιερωμένο στα πρόσφατα (και όχι μόνο) επιτεύγματα του ευρωπαϊκού (μαζί και του ελληνικού) κινηματογράφου. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκαζόμαστε, δυστυχώς, να διοργανώσουμε το φεστιβάλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διαδικτυακά, δίνοντας ωστόσο, έστω και με αυτό τον τρόπο, την ευκαιρία στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλης της Ελλάδας και όχι μόνο της Αθήνας, να απολαύσει πολύ και καλό σινεμά.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερων δυσκολιών για τον παγκόσμιο κινηματογράφο - τόσο στην παραγωγή και τη διανομή όσο και σε ό,τι αφορά στην προβολή των ταινιών στις αίθουσες - δεν μπορούσαμε παρά να εστιάσουμε το κύριο σκέλος του προγράμματος στον ελληνικό κινηματογράφο, που πάντοτε αποτελούσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, σημαντικό τμήμα των εκδηλώσεων του Πανοράματος. Χωρίς, παράλληλα, να ξεχνάμε τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κινηματογράφο καθως και τα θεματικά αφιερώματα που δίνουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία στο φεστιβάλ μας, σε ένα πρόγραμμα που σύντομα θα ανακοινωθεί και που είμαστε σίγουροι πως θα προσελκύσει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον σας.

Παρακολουθήστε τα νέα του Πανοράματος στο επίσημο website του Φεστιβάλ, και στο facebook.