Industry

Oxbelly 2021 | Πρόσκληση για κατάθεση κινηματογραφικών σεναρίων από την Ελλάδα

στα 10

Το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Οxbelly κάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανοιχτή πρόσκληση (open call) για αιτήσεις από την Ελλάδα. Η κατάθεση αιτήσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Flix Team
Oxbelly 2021 | Πρόσκληση για κατάθεση κινηματογραφικών σεναρίων από την Ελλάδα

Το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Οxbelly που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020 σας προσκαλεί να καταθέσετε τα σενάριά σας από την Ελλάδα για 1η ή 2η ταινία μεγάλου μήκους. Η κατάθεση αιτήσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Οι υποψήφιοι των οποίων τα σενάρια θα περάσουν στον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης, θα ενημερωθούν μέσω email τον Ιανουάριο 2021.

Βρείτε την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site της διοργάνωσης

oxbelly

Το Οxbelly ιδρύθηκε το 2015 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο της Faliro House με σκοπό να χτιστεί μία διεθνής κοινότητα κινηματογραφιστών που θα φέρει οφέλη σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Τo Oxbelly Lab τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Τσαγγάρη και προσφέρει σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν το σενάριο της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους, καθώς και να σκηνοθετήσουν μια σκηνή του σεναρίου τους, υπό την καθοδήγηση των πιο έμπειρων συναδέλφων τους (σύμβουλοι).

Το 2020, λόγω της πανδημίας, το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με 15 πρότζεκτ και 15 συμβούλους. Κάθε σύμβουλος επικεντρώνεται σε ένα μόνο σενάριο, και τα ζευγάρια θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν επιπλέον γύρο συνεδριών ενός προς έναν, μετά την επανεγγραφή των σεναρίων.

H ομάδα των συμβούλων που δώρισε τον χρόνο της, μαζί με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη αποτελούνταιν από τους Μάρεν Αντε, Μάικλ Αλμερέιντα, Πολ Τόμας Αντερσον, Ριτές Μπάτρα, Λίζα Τσολοντένκο, Γουίλεμ Νταφόε, Ναόμι Φόνερ, Ούλριχ Κόλερ, Νικ Κρολ, Τζεφ Νίκολς, Ολιβιέ Περ, Εύα Στεφανή, Λούλου Γουάνγκ και Μάικλ Βέμπερ.

Το Εργαστήριο χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Faliro House Productions, και έχει ως βασικό υποστηρικτή το Ιδρυμα Ωνάση. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο στο επίσημο site του.

oxbelly