Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Οσους αποχαιρέτησαν και όσους ξέχασαν (πάλι) τα Οσκαρ

στα 10

Είναι πλέον παράδοση στα in memoriam αφιερώματα των μεγάλων απονομών βραβείων να λείπουν τρανταχτά ονόματα που προκαλούν αντιδράσεις και απαιτούν εξηγήσεις. Το ίδιο έγινε και φέτος με το αφιέρωμα των Οσκαρ σε όσους έφυγαν από τη ζωή τον προηγούμενο χρόνο.

Oscars 2015: Οσους αποχαιρέτησαν και όσους ξέχασαν (πάλι) τα Οσκαρ

Τα in memoriam αφιερώματα των Οσκαρ είναι κάθε χρόνο από συγκινητικά μέχρι... cheesy, αλλά πάντοτε μια από τις στιγμές της απονομής που επικρατεί απόλυτη ησυχία και ο καθένας με τον τρόπο του αποχαιρετά αγαπημένους ανθρώπους του σινεμά που δεν είναι πια μαζί μας.

Το φετινό αφιέρωμα ήταν λιτό, ακολουθήθηκε από ένα (αχρείαστο) τραγούδι της Τζένιφερ Χάντσον και ευλογήθηκε από την εισαγωγή της Μέριλ Στριπ, η οποία απήγγειλε συγκινητικά Τζόαν Γκίντεον: «Ενας άνθρωπος λείπει από τη ζωή μας κι ολόκληρος ο κόσμος μοιάζει άδειος...»

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

In Memoriam Oscars 2015 607

Από την μεγάλη οθόνη παρέλασαν αμέτρητα ονόματα ανθρώπων του σινεμά που χάθηκαν ανάμεσα στο διάστημα από την προηγούμενη απονομή των Οσκαρ μέχρι και χθες, με πιο πρόσφατο τον Λουί Ζουρνταν και φυσικά τα «βαριά πυροβολικά» των Μάικ Νίκολς, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίκι Ρούνεϊ, Λόρεν Μπακόλ.

Διαβάστε το In Memoriam αφιέρωμα του Flix για όσους αποχαιρετήσαμε το 2014.

Από το μέτρημα έλειπε όμως η Τζόαν Ρίβερς, η διάσημη κωμικός και μια από τις πιο μισητές γυναίκες του Χόλιγουντ που απ' ότι φαίνεται δεν βρήκε θέση στο αφιέρωμα. Η απουσία έγινε αμέσως αισθητή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «θέμα» στα social media και να ζητηθούν εξηγήσεις από την Ακαδημία. Η απάντηση της Ακαδημίας δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, αφού το μόνο που ανέφερε είναι πως η Τζόαν Ρίβερς μαζί με άλλους που δεν χώρεσαν (βλ. Ρίτσαρντ Κίελ, Τζορτζ Σλούιζερ) στο ζωντανό αφιέρωμα βρίσκονται στο site της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Τζόαν Ρίβερς: Πως μια διαολεμένα αστεία γυναίκα διέσχισε με δικούς της όρους πέντε δεκαετίες αμερικανικής ιστορίας

Από το βίντεο έλειπε και αναφορά στον Φραντσέσκο Ρόσι, πράγμα που ενόχλησε τα ιταλικά media, αλλά ευτυχώς «χώρεσε» ο Μπομπ Χόσκινς που πριν μερικές εβδομάδες απουσίασε σκανδαλωδώς από το in memoriam αφιέρωμα των BAFTA.

Δείτε εδώ το in memoriam αφιέρωμα της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ:


Διαβάστε ακόμη:

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Από σήμερα το πρωί Καθαρά Δευτέρα, η 87η τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα είναι διαθέσιμη και στο NovaGo (για να τη δει κανείς στο κινητό ή το tablet του όποτε θέλει, όπου κι αν βρίσκεται) ενώ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις 20.30, μπορεί κανείς να απολαύσει την τελετή με υπότιτλους πάντα στο novacinema 1 & novacinema HD.