Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Η μέρα που η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το Οσκαρ που άξιζε εδώ και χρόνια

στα 10

To πιο αναμενόμενο βραβείο της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ υπήρξε και το πιο αγαπημένο. Δίκαια στα χέρια της Τζούλιαν Μουρ για την ερμηνεία της στο «Still Alice» και κυρίως επειδή παραμένει μια από τις πιο εμπνευστικές γυναίκες της βιομηχανίας.

Oscars 2015: Η μέρα που η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το Οσκαρ που άξιζε εδώ και χρόνια

H Τζούλιαν Μουρ ήταν το απόλυτο φαβορί της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Εχοντας σαρώσει κάθε προηγούμενο πιθανό βραβείο για την ερμηνεία της στο «Still Alice», έφτασε στα Οσκαρ για να δικαιωθεί όχι μόνο για τις προηγούμενες τέσσερις υποψηφιότητές της, αλλά και για το γεγονός πως παραμένει μια από τις πιο συναρπαστικές γυναίκες της βιομηχανίας.

«Δεν υπάρχει Καλύτερη Ηθοποιός», είπε η Μουρ αναφερόμενη στις τέσσερις συνυποψήφιές της πριν αστειευτεί λέγοντας πως κάπου έχει διαβάσει πως το να κερδίζεις ένα Οσκαρ σου χαρίζει πέντε χρόνια ζωής και χαίρεται γι' αυτό γιατί ο συζυγός της είναι μικρότερος απ' αυτήν.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Julianne Moore Oscars 2015 607

Συνεχίζοντας η Μουρ αναφέρθηκε στη νόσο του Αλτζχάιμερ, από την οποία πάσχει η ηρωίδα της στο «Still Alice» και τέλος ευχαριστήσε τον συζυγό της που της προσφέρει ένα «σπίτι», σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.

Μιλώντας μετά την τελετή στο press room των Οσκαρ, η Μουρ μίλησε για τις μικρές ταινίες - σαν το «Still Alice» - και το μέλλον τους σε μια βιομηχανία μεγάλων μεγεθών: «Πιστεύω πως κάθε φορά που μια μικρή ταινία σαν αυτή γίνεται επιτυχία, τότε ο κόσμος αρχίζει να τις υπολογίζει περισσότερο. Δεν ξερω, γιατί όπως και να το κάνουμε το Χόλιγουντ είναι μια βιομηχανία και φαντάζομαι ότι ο κόσμος χρειάζεται να αγοράζει εισιτήρια.»

Διαβάστε ακόμη: Αν είναι να είσαι φαβορί για Οσκαρ, κάντο όπως η Τζούλιαν Μουρ!

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Τζούλιαν Μουρ:


Διαβάστε ακόμη:

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Από σήμερα το πρωί Καθαρά Δευτέρα, η 87η τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα είναι διαθέσιμη και στο NovaGo (για να τη δει κανείς στο κινητό ή το tablet του όποτε θέλει, όπου κι αν βρίσκεται) ενώ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις 20.30, μπορεί κανείς να απολαύσει την τελετή με υπότιτλους πάντα στο novacinema 1 & novacinema HD.