Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Νύχτες Πρεμιέρας 2019 περιμένουν τις μικρού μήκους ταινίες σας!

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας προσκαλεί νέους και καταξιωμένους δημιουργούς να καταθέσουν τις μικρού μήκους ταινίες τους.

Flix Team
Οι Νύχτες Πρεμιέρας 2019 περιμένουν τις μικρού μήκους ταινίες σας!

Εχοντας κλείσει σχεδόν μια δεκαετία, το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι έτοιμο να υποδεχτεί ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών σας είναι μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Οροι Συμμετοχής:

  • Στο Διαγωνιστικό δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.
  • Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.
  • Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αποκλειστικά σε DCP.
  • Σκηνοθέτες και παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2019.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Τα βραβεία Α' και Β’ Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί φέτος από τις 18 μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες στο μέιλ shorts@aiff.gr, στο cinemagazine και στο επίσημο site των Νυχτών Πρεμιέρας.