Φεστιβάλ / Βραβεία

Οδηγός Επιβίωσης για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να ζήσετε στο 100% τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας!

Flix Team
Οδηγός Επιβίωσης για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Με νέα διεύθυνση, νέες ιδέες, αλλά πιστό τόσο στο ραντεβού του, όσο και στην αίσθηση της κινηματογραφικής γιορτής που εγκαινιάζει τη νέα σεζόν στην πόλη, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου, έχοντας προβλέψει πως για 12 ημέρες όλα θα είναι σινεμά.

Ξεφυλλίστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας:

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αφιερώματα, τις ειδικές προβολές και τις εκπλήξεις του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας:

Julieta 607

Γυναίκες (από την αρχή μέχρι το τέλος)

Ταινία έναρξης - την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου - του φετινού Φεστιβάλ είναι το χαμηλών τόνων αν και αρκούντως έντονων συναισθημάτων «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ - ήδη επίσημη υποβολή της Ισπανίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, ενώ ταινία λήξης το Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα είναι το ντελιριακό και αριστοτεχνικό «Elle» του Πολ Βερχόφεν που ενθουσίασε στο 69ο Φεστιβάλ Καννών και χάρισε και στην Ιζαμπέλ Ιπέρ έναν από τους ωραιότερους, πιο σαρδόνιους ρόλους της καριέρας της.

Evolution 607

Μια Χρυσή Αθηνά για τον καλύτερο

Εννιά πρώτες ή δεύτερες ταινίες ταλαντούχων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο αποτελούν το φετινό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Αναμεσά τους το πολυαναμενόμενο «Evolution» της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς, το ψευδοντοκιμαντέρ «Operation Avalanche» του Ματ Τζόνσον, το βραβευμένο στο Βερολίνο «Hedi» του Μοχάμεντ Μπεν Ατία, το βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ «Indignation» του Τζέιμς Σάμους, το βραβευμένο στις Κάννες «H Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ, το βραβευμένο ως καλύτερη καναδική ταινία στο Φεστιβάλ του Τορόντο «Closet Monster» του Στίβεν Νταν, το υβρίδιο κοινωνικού σινεμά και ταινίας τρόμου «Under the Shadow» του Ιρανού Μπαμπάκ Ανβάρι, το «Remainder» του Ισραηλινού εικαστικό Ομέρ Φαστ και το «Μια Εβδομάδα και Μια Μέρα» του γεννημένου στην Αμερική Ισραηλινού δημιουργού Αζάφ Πολόνσκι.

the handmaiden 607

Πρεμιέρες, πρεμιέρες, πρεμιέρες

Νύχτες Πρεμιέρας χωρίς πρεμιέρες δεν νοούνται, οπότε απλά σημειώστε μια δεκάδα από τις ταινίες που θα συστηθούν στο ελληνικό κοινό μέσα από το Φεστιβάλ: η καυτή «Υπηρέτρια» του Παρκ Τσαν - Γουκ, το - θα προκαλέσει - «Goat» του Αντριου Νιλ, το στα όρια του αριστουργηματικού «Neruda» του Πάμπλο Λαραΐν, η βραβευμένη στις Κάννες «Αποφοίτηση» του Κριστιάν Μουντζίου, το βραβευμένο στο Βερολίνο «Το Μέλλον» της Μία Χάνσεν - Λαβ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, το διάσημο για την εναρκτήρια οργιαστική του σκηνή σε ένα γκέι κλαμπ «Παρίσι 05.59» των Ολιβιέ Ντικαστέλ και Ζακ Μαρτινό, το «Southside With You» του Ρίτσαρντ Τάνε για τον έρωτα του Μπαράκ Ομπάμα με τη Μισέλ, το πολυαναμενόμενο «Wild» της Νικολέτ Κρέμπίτς, το «Snowden» του Ολιβερ Στόουν, το «Υπόθεση Φριτζ Μπάουερ» του Λαρς Κράουμε και το υπέροχο «Love and Friendship» του Γουλτ Στίλμαν.

Νίκος Τριανταφυλλίδης 607

Η αισθηματική αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, με μια πλήρη ρετροσπεκτίβα των ταινίων μικρού και μεγάλου μήκους που σκηνοθέτησε, παρουσία συντελεστών και εκλεκτών φίλων του οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό προσωπικές αφηγήσεις και αναμνήσεις από τις συνεργασίες τους. Στις 23 Σεπτεμβρίου, το αφιέρωμα θα μεταφερθεί για μια ειδική βραδιά στο Gagarin για την προβολή του ντοκιμαντέρ για τους Tuxedomoon που γύρισε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης το 1998 με τίτλο «Tuxedomoon - No Tears», αλλά και της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του σκηνοθέτη «Momus Against Women Only» του 1992 και πάρτι που θα ακολουθήσει με ζωντανές εμφανίσεις του Μπλέιν Ρέινινγκερ των Tuxedomoon, του The Boy και Dj set από τον Αλέξη Καλοφωλιά των Last Drive Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στον Νίκο Τριανταφυλλίδη.

Louis Malle 607

Ο Λουί Μαλ τον Σεπτέμβρη

Ξεκίνησε να κάνει σινεμά τα ίδια χρόνια με τους πρωτεργάτες της nouvelle vague, αλλά ο Λουί Μαλ είχε πάντα το βλέμμα του στραμμένο στο σινεμά που αγαπούσε, φτιάχνοντας μια φιλμογραφία γεμάτη από φόρους τιμής: στον Ζακ Τατί με το κλασικό «Η Ζαζί στο Μετρό», στο φιλμ νουάρ με το «Ασανσέρ για Δολοφόνους», στο σινεμά της ενηλικίωσης που διέσχισε το έργο του σαν μια συνεχής εικόνα ενός παιδιού που μεγαλώνει. Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλλουν εννιά από τις πιο γνωστές μεγάλου μήκους ταινίες του Λουί Μαλ, ξεκινώντας από το «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του 1958 και φτάνοντας μέχρι το «Ο Μιλού τον Μάη» του 1989, ανάμεσα τους και το «Atlantic City» του 1980 με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Σούζαν Σαράντον, τους «Εραστές» του 1958 με την Ζαν Μορό και το - θα έλεγε κανείς αυτοβιογραφικό - «Φύσημα στην Καρδιά» του 1971.

L’Ultima Spiaggia 607

Ο επιμένων ελλη(νικά)

Το ελληνικό σινεμά δεν λείπει από τις Νύχτες Πρεμιέρας. Εδώ θα κάνει την ελληνική του πρώτη προβολή η «Τελευταία Παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών, εδώ και το «Ιντερλούδιο, Η Πόλη Μιας Νεκρής Γυναίκας» της Αντζελα Ισμαήλος γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Πάτμο, εδώ και το «Nocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου με highlight τη συμμετοχή στο καστ του Σερ Αλισον Θορν του «Game of Thrones», εδώ και δύο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες: το «Πέντρο Νούλα» του Κάρολου Ζωναρά και η «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά που θα προβληθούν σε στάδιο work in progress.

Strike A Pose 607

Δυναμώστε τα ηχεία!

Με οκτώ ταινίες που διασχίζουν την ιστορία του rock 'n' roll και φτάνουν μέχρι το voguing, το τμήμα «Μουσική & Φιλμ» του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έρχεται με φόρα για να αφηγηθεί όλα όσα κρύβονται πίσω από τους μύθους. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα, η εξέχουσα Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, Λένα Πλάτωνος θα πρεπει να διαλέξει για τον τίτλο της καλύτερης ταινίας ανάμεσα στο φτιαγμένου από χιλιόμετρα αρχειακού υλικού και οκτώ χρόνια έρευνας «Eat that Question: Frank Zappa in His Own Words» του Τόρστεν Σούτε για την πολυεπίπεδη προσωπικότητα του Φρανκ Ζάπα, το «Hired Gun» του Φραν Στράιν που αφηγείται τις ιστορίες των αφανών μουσικών που βρίσκονται πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, το «Bang! The Bert Berns Story» των Μπρετ Μπερνς και Μπομπ Σαρλς που συστήνει τον άνθρωπο που μέσα σε επτά χρόνια υπέγραψε περισσότερες από πενήντα διαχρονικές επιτυχίες (αναμεσά τους τα «Twist and Shout», «Piece of My Heart» και «Brown Eyed Girl»), το «Gary Numan: Android in La La Land» των Στιβ Ριντ και Ρομπ Αλεξάντερ για την «περίπτωση» με το όνομα Γκάρι Νιούμαν και το (ήδη) θρυλικό «Strike a Pose» των Εστερ Γκουλντ και Ρέιγιερ Ζβάαν με τις εξομολογήσεις των χορευτών που βρέθηκαν στο «κρεβάτι με τη Μαντόνα» στην Blond Ambition Tour του 1990. Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθούν το «The Rolling Stones - Havana Moon» του Πολ Ντάγκντεϊλ για τη μεγαλειώδη συναυλία του συγκροτήματος στην Κούβα, το «The Beatles: Eight Days a Week» στο οποίο ο Ρον Χάουαρντ δηλώνει πως θα μάθουμε όλα όσα συνέβαιναν πίσω από τη «μουσική» και το «Sid and Nancy» του Αλεξ Κοξ σε επετειακή προβολή που μυρίζει ήδη sold out.

david lynch the art life 607

Ντέιβιντ Λιντς x2

Κανείς δεν θα πει όχι σε ένα διπλό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Λιντς. Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ «David Lynch: The Art Life» του Τζον Γκουγιέν, το οποίο μας ξεναγεί στην ζωή του νεαρού Ντείβιντ Λιντς, στο παιδί που υπήρξε, στις μέρες που πέρασε μαζί με την οικογένειά του στις εμπειρίες, θετικές ή αρνητικές που τον έκαναν αυτό που είναι, στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και των ενέπνευσαν. Με οδηγό τον ίδιο τον Λιντς το φιλμ, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας πριν λίγες ημέρες παρουσιάζει σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστες εικόνες από έναν καλλιτέχνη που ακόμη κι αν μοιάζει να εκτίθεται συνεχώς μέσα από την δουλειά του, εξακολουθεί να κρατά ένα ιδιότυπο μυστήριο. Οι Νύχτες Πρεμιέρας, θα προβάλλουν επίσης την αποκατεστημένη κόπια 4K του «Μπλε Βελούδου», της αξεπέραστης ταινίας του Ντέιβιντ Λιντς από το 1986, με τον Κάιλ ΜακΛάχλαν, τη Λόρα Ντερν, τον Ντένις Χόπερ και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

La Pazza Gioia 607

Italian Film Days

Η δυναμική επιστροφή του ιταλικού σινεμά στο διεθνές προσκήνιο αποτυπώνεται φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας με ένα αφιέρωμα στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή της γείτονος χώρας με έξι ταινίες που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τα ονόματα των δημιουργών και πρωταγωνιστών τους, αλλά και για τις θεματικές τους που εκτείνονται από την οικονομική κρίση μέχρι την ιταλική μαφία και από δύο σιαμαίες αδελφές από τη Νάπολι μέχρι την Ζιλιέτ Μπινός. Το αφιέρωμα θα ανοίξει με την ταινία «Η Τρελή Χαρά» του Πάολο Βίρτζι, μια παραλλαγή του «Θέλμα και Λουίζ» με φόντο την ηλιόλουστη Τοσκάνη, παρουσία στην Αθήνα της πρωταγωνίστριας Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αφιέρωμα που διοργανώνουν οι Νύχτες Πρεμιέρας στο σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο.

Sergei Polunin 607

Χορεύοντας με τον Σεργκέι Πολούνιν

Με αφορμή την προβολή του επεισοδιακού ντοκιμαντέρ «The Dancer» του Στίβεν Κάντερ που αφηγείται τον ταραχώδη βίο και την πολιτεία του Ουκρανού χορευτή που έγινε ο νεότερος βασικός χορευτής του British Royal Ballet και εκείνος ο σούπερ σταρ που χορεύει υπό τους ήχους του «Take me to Church» του Hozier σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ, ο ίδιος ο Σεργκέι Πολούνιν θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει την ταινία.

limbo 607

Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Οπως κάθε χρόνο, οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς, σε ένα διαγωνιστικό τμήμα που τιμά τα νέα ταλέντα του ελληνικού σινεμά. Οι φετινές συμμετοχές είναι 46 (μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ), ενώ τα βραβεία θα απονείμει κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τον παραγωγό Ηρακλή Μαυροειδή και μέλη τον διανομέα και κριτικό κινηματογράφου Λευτέρη Αδαμίδη, τη σκηνοθέτη Μαργαρίτα Μαντά, τον διευθυντή φωτογραφίας Κλαούντιο Μπολιβάρ και την ηθοποιό Βίκυ Παπαδοπούλου.

Toni Erdmann 607

Μάρεν Αντε: Αφιέρωμα στην πιο συναρπαστική σκηνοθέτη της χρονίας

Τώρα πια, γνωρίζετε όλοι πως η ταινία της χρονίας δεν είναι άλλη από το «Toni Erdmann», την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Γερμανίδας Μάρεν Αντε που ενθουσίασε το Φεστιβάλ Καννών, δεν πήρε ούτε ίχνος βραβείου - σε ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων - και υποβλήθηκε από τη Γερμανία για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, πριν ακόμη βγει στις αίθουσες του κόσμου και ενθουσιάσει και το κοινό. Με αφορμή την προβολή του φιλμ, οι Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλλουν και τις δύο προηγούμενες ταινίες της Αντε, το «Δέντρο και το Δάσος» του 2003 που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς και το «Ολοι οι Αλλοι» του 2009 που απέσπασε την Αργυρή Αρκτο γυναικείας ερμηνείας και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Greasy Strangler 607

Τις μικρές ώρες της μέρας...

Εννέα ταινίες με κοινό παρανομαστή τις μοναδικές... εμπειρίες που προσφέρουν αποτελούν το μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Δεσπόζει το «The Neon Demon» του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει το ενήλικο «Sausage Party» των Σεθ Ρόγκεν και Εβαν Γκόλντμπεργκ, το - προσοχή προκαλεί λιπθυμίες - «Grave» της Ζουλιά Ντουκουρνό, το λιγδιασμένο «The Greasy Strangler» και το αλά «Μωρό της Ρόζμαρι» «Shelley» του ιρανικής καταγωγής Αλί Αμπάσι. Τις... ανατριχίλες συμπληρώνουν το πολυαναμενόμενο «Blair Witch», το «Lights Out» του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, το ντεμπούτο του Νίκολας Πεσέ «Τα Μάτια της Μητέρας Μου» και το «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» του Γιέον Σανγκ-χο, όπου το «World War Z» συναντά το «Snowpiercer».

Νύχτες Πρεμιέρας 2016

Γενικές Πληροφορίες / Εισιτήρια - Κάρτες Διαρκείας - Κάρτες ΑμεΑ - Ανεργοι

Ηλεκτρονική Εκδοση Εισιτηρίων / Εύκολα, γρήγορα και απλά, από το σπίτι, το γραφείο ή έξω από τις αίθουσες οι θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους για τις προβολές της επιλογής τους. Οι θεατές μπορούν με την πιστωτική/χρεωστική τους κάρτα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα viva.gr ή κάνοντας χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής (app) viva.gr, επιλέγοντας το θέαμα Νύχτες Πρεμιέρας και τις προβολές που επιθυμούν. Στη συνέχεια, μπορούν να εκτυπώσουν ή να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο κινητό τους.

Φυσικά Σημεία Εκδοσης Εισιτηρίων / Κινηματογράφοι (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ΜΟΝΟ με μετρητά): Ως φυσικά σημεία αγοράς και έκδοσης εισιτηρίων για τις προβολές των Νυχτών Πρεμιέρας εξακολουθούν να λειτουργούν οι συνεργαζόμενες αίθουσες του Φεστιβάλ (Δαναός 1 & 2, Οπερα 1 & 2, Ιντεάλ). Στον κάθε κινηματογράφο εκδίδονται και πωλούνται εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο. Δίκτυο Καταστημάτων Viva.gr (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με κάρτα και με μετρητά): EKO, ΒP, METRO & My Market, PUBLIC, Shell, SEVEN SPOTS, RELOAD, MEDIA MARKT, Ευριπίδης.

Κάρτες Διαρκείας / Για τους θεατές διατίθενται και κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 20€, 35€ και 60€ αντίστοιχα.
*BONUS για τις 20άρες Κάρτες Διαρκείας (€ 60):
α. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
β. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση σε κάποιες ειδικές προβολές - έκπληξη του Φεστιβάλ, στις οποίες η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Kάρτες ΑμεΑ / Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών, ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι. Στείλτε στο press@aiff.gr μια μικρή φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, email) για την έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών. Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 1ος όροφος), από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 18.00 το απόγευμα, από την Τετάρτη 21/9 μέχρι την Πέμπτη 29/09 με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:
-κάρτα πολιτισμού AμεΑ [Υπ. Πολιτισμού],
-κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ [ΟΑΣΑ],
-κάρτα ανεργίας ΑμεΑ [ΟΑΕΔ],
-κάρτα σωματείου κωφών/βαρήκοων ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο.

Η κάρτα διαρκείας είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/στην κάτοχο να προμηθευτεί ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 10 προβολές [εξαιρείται η Ταινία Έναρξης], καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων. Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Πληροφορίες πώλησης καρτών διαρκείας:
12-13 Σεπτεμβρίου | Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ, ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).
14 Σεπτεμβρίου - μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων ΚΔ: ΙΑΝΟΣ και ηλεκτρονική διάθεση μέσω του Viva.gr.

Προσκλήσεις για Ανέργους / Το Φεστιβάλ, πιστό στην παράδοση υποστήριξης των ανέργων, προσφέρει και την φετινή διοργάνωση 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους. Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται μέχρι 4 δωρεάν εισιτήρια. Η διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων για ανέργους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα - Μετρό Πανεπιστήμιο), από τις 11.00 - 18.00. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των προσκλήσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους είτε μέσω του viva.gr είτε στα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων (βλ. Σημείο 2). BONUS: με την επίδειξη της κάρτας ΟΑΕΔ, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση σε κάποιες ειδικές προβολές - έκπληξη του Φεστιβάλ, στις οποίες η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Τιμές Εισιτηρίων

€ 5: Η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 19.55)
€ 6: Οι υπόλοιπες προβολές (ώρα έναρξης από 20.00)
Ολες οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (προβάσιμη σε ΑΜΕΑ) θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας.
*Οι προβολές που φέρουν την ένδειξη P στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ (press screening - δημοσιογραφικές προβολές) είναι ανοιχτές και για το κοινό του Φεστιβάλ, με το αντίστοιχο εισιτήριο ανάλογα την ώρα έναρξης.

Προπώληση

ΟΠΕΡΑ

Τετάρτη 14-9: 15:00 - 19:00
Πέμπτη 15-9: 15:00 - 20:00
Παρασκευή 16-9: 15:00 - 20:00
Σάββατο 17-9: 11:00 - 15:00
Κυριακή 18-9: Δεν θα γίνει προπώληση. Το ταμείο θα είναι κλειστό.
Δευτέρα 19-9: 15:00 - 19:00
Τρίτη 20-9: 15:00 - 20:00
Τετάρτη 21-9: 14:00 - 21:00

ΔΑΝΑΟΣ Τετάρτη 14-9 μέχρι Τετάρτη 21 - 9 15:00 – 22:00

IDEAL Τετάρτη 14-9 μέχρι Τετάρτη 21 - 9 15:00 – 22:00

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη

Νύχτες Πρεμίερας Αφίσα 2016