Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο... φαβορί «Toni Erdmann»

στα 10

Φαβορί και για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, το Χρυσο Φοίνικα, το «Toni Erdmann» της Γερμανίδας Μάρεν Αντε κερδίζει το βραβείο των κριτικών.

Κάννες 2016: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο... φαβορί «Toni Erdmann»

Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) δεν θα είναι σίγουρα το πρώτο βραβείο με το οποίο θα φύγει από τις Κάννες το «Toni Erdmann» της Γερμανίδας Μάρεν Αντε που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής μετά την προβολή του τις πρώτες μέρες του Φεστιβάλ και έκτοτε παραμένει το μεγάλο φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα.

Ενθουσιώδης ήταν και η υποδοχή του Flix: Tο φιλμ της Μάρεν Αντε κατορθώνει να γίνει κάτι πολύ πιο ευρύ από την ιστορία της σχέσης μιας κόρης και του πατέρα της, ή ένα σχόλιο για την οικογένεια: μια ματιά στα ήθη και την πραγματικότητα της ζωής μας στον σύγχρονο κόσμο, την κουλτούρα της επαγγελματικής καριέρας, τις αξίες που ορίζουμε ως σημαντικές, τον τρόπο που ζούμε επιλέγοντας να αγνοούμε τους άλλους γύρω μας. Κι αν θέλετε κι ακόμη περισσότερα: την κατακερματισμένη ανθρωπογεωγραφία της Ευρώπης, τις οικονομικές πρακτικές της δύσης, τον τρόμο απέναντι στον αληθινό εαυτό μας και ναι, όσο κι αν ακούγεται αφόρητα μπανάλ, το ίδιο το «νόημα της ζωής».

Διαβάστε αναλυτικά: Κάννες 2016: Δώστε τον Χρυσό Φοίνικα στο «Toni Erdmann»

Dogs 607 Dogs

Το βραβείο της FIPRESCI για το τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» πήγε στην ταινία «Dogs», ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου Ρουμάνου Μπόγκνταν Μίρικα, ενώ για το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το βραβείο πήγε στην ταινία «Raw», ντεμπούτο της Γαλλίδας Τζούλια Ντουκουρνό.

Τα βραβεία του Διαγωνιστικού Τμήματος του 69ου Φεστιβάλ Καννών απονέμονται αύριο Κυριακή 22/05, ενώ τα βραβεία του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» το Σάββατο 19/05 το βράδυ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικής..

Raw 607 Raw

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς