Buzz

«Eight Days a Week»: Ο Ρον Χάουαρντ ετοίμασε ντοκιμαντέρ για τους Beatles

στα 10

Ανάμεσα στην «Καρδιά της Θάλασσας» και το «Inferno», ο Ρον Χάουαρντ βρήκε χρόνο για να μας αφηγηθεί την ιστορία μιας μπάντας Σκαθαριών που έγιναν θρύλος. Δείτε το trailer.

«Eight Days a Week»: Ο Ρον Χάουαρντ ετοίμασε ντοκιμαντέρ για τους Beatles

Ο Ρον Χάουαρντ θέλει να μας αφηγείται αληθινές και... «αληθινές ιστορίες». Στο « Rush», την καλύτερη ίσως ταινία της πρόσφατης καριέρας του, η πραγματική κόντρα του Νίκι Λάουντα με τον Τζέιμς Χαντ μετατρέπεται σε συναρπαστικό κι απολαυστικό δράμα χαρακτήρων που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στην «Καρδιά της Θάλασσας», επιχειρεί να αναμετρηθεί με τον όγκο ενός θρύλου - την πραγματική ιστορία που ενέπνευσε το «Μόμπι Ντικ».

Σήμερα, διπλασιάζει τα στοιχήματα. Γιατί καλύτερα να αναμετρηθείς με τη Λευκή Φάλαινα παρά με 4 Σκαθάρια. Τι να έχει παραμείνει άγνωστο από την ιστορία των «Beatles»; Τι μπορούμε πλέον να μάθουμε για τα 4 αγόρια της εργατικής τάξης της βρετανίας, τι άλλο έχει μείνει να ειπωθεί για το φαινόμενο της Βeatlemania και την επέλεσή τους στην Αμερική;

Διαβάστε κι αυτό: Flixibility: Η ιστορία του «A Hard Day's Night» πενήντα χρόνια μετά την έξοδο του στους κινηματογράφους

eight days a week 607

To μόνο σίγουρο; Ο Χάουαρντ κατάφερε να πάρει δικαιώματα για 20 τραγούδια του συγκροτήματος και ευλογίες και από τον Πολ ΜακΚάρντνεϊ και τον Ρίνγκο σταρ, αλλά και από τις Γιόκο Ονο και Ολίβια Χάρισον. Χρησιμοποίησε «σπάνιο και αποκλειστικό υλικό» και ο κεντρικός του άξονας ήταν οι διαδικασίες στις αποφάσεις των Beatles (πώς έπαιρναν αποφάσεις για τη μουσική και τα live) αλλά και η Βeatlemania ως κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο.

Η παραγωγή ανήκει στην εταιρεία του Χάουαρντ, με συμμετοχή της Apple Corps και της White House Pictures. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με την Apple και την ομάδα της White Horse σε αυτήν την συγκλονιστική ιστορία τεσσάρων νεαρών που σάρωσαν τον πλανήτη το 1964. Η επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα και την ανθρώπινη εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη.», δήλωσε ο Χάουαρντ.

Για να δούμε λοιπόν. Το trailer πάντως ευθαρσώς δηλώνει ότι ξέρουμε την μπάντα, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την ιστορία πίσω από τη μουσική.

Πατήστε το play:

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: