Φεστιβάλ / Βραβεία

Viva Νύχτες Πρεμιέρας!

στα 10

Μια νέα (ψηφιακή) εποχή ξεκινά που θα διευκολύνει τη διοργάνωση και τους θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας: συνεργασία με τo Viva.gr

Flix Team
Viva Νύχτες Πρεμιέρας!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οι Νύχτες Πρεμιέρας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι περνούν σε μία νέα εποχή, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με το Viva.gr.

Για πρώτη φορά, θα παρέχεται η δυνατότητα στους θεατές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους για τις προβολές του Φεστιβάλ, ηλεκτρονικά απ’ όπου κι αν βρίσκονται αλλά και από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την πόλη.

Αναλυτικά:

Ηλεκτρονική Έκδοση Εισιτηρίων

Εύκολα, γρήγορα και απλά, από το σπίτι, το γραφείο ή έξω από τις αίθουσες οι θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους για τις προβολές της επιλογής τους. Οι θεατές μπορούν με την πιστωτική/χρεωστική τους κάρτα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα viva.gr ή κάνοντας χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής (app) viva.gr, επιλέγοντας το θέαμα Νύχτες Πρεμιέρας και τις προβολές που επιθυμούν. Στη συνέχεια, μπορούν να εκτυπώσουν ή να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο κινητό τους.

Φυσικά Σημεία Εκδοσης Εισιτηρίων

Κινηματογράφοι (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ΜΟΝΟ με μετρητά): Ως φυσικά σημεία αγοράς και έκδοσης εισιτηρίων για τις προβολές των Νυχτών Πρεμιέρας εξακολουθούν να λειτουργούν οι συνεργαζόμενες αίθουσες του Φεστιβάλ (Δαναός 1 & 2, Οπερα 1 & 2, Ιντεάλ). Στον κάθε κινηματογράφο εκδίδονται και πωλούνται εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο. Δίκτυο Καταστημάτων Viva.gr (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με κάρτα και με μετρητά): EKO, ΒP, METRO & My Market, PUBLIC, Shell, SEVEN SPOTS, RELOAD, MEDIA MARKT, Ευριπίδης. Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης: Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Αυτές είναι οι 46 ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίζονται για τα βραβεία του Φεστιβάλ

AIFF ΑΦΙΣΣΑ 2016 607

Κάρτες Διαρκείας

Για τους θεατές διατίθενται και κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 20€, 35€ και 60€ αντίστοιχα.

BONUS για τις 20άρες Κάρτες Διαρκείας (€ 60):

α. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
β. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση σε κάποιες ειδικές προβολές - έκπληξη του Φεστιβάλ, στις οποίες η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Kάρτες ΑμεΑ

Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών, ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι.

Στείλτε στο press@aiff.gr μια μικρή φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, email) για την έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 1ος όροφος), από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 18.00 το απόγευμα, από την Τετάρτη 21/9 μέχρι την Πέμπτη 29/09 με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

  • κάρτα πολιτισμού AμεΑ [Υπ. Πολιτισμού]
  • κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ [ΟΑΣΑ]
  • κάρτα ανεργίας ΑμεΑ [ΟΑΕΔ]
  • κάρτα σωματείου κωφών/βαρήκοων ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο

Η κάρτα διαρκείας είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/στην κάτοχο να προμηθευτεί ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 10 προβολές [εξαιρείται η Ταινία Έναρξης], καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων. Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Πληροφορίες πώλησης καρτών διαρκείας:

12-13 Σεπτεμβρίου | Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ, ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
14 Σεπτεμβρίου - μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων ΚΔ: ΙΑΝΟΣ και ηλεκτρονική διάθεση μέσω του Viva.gr

Προσκλήσεις για Ανέργους

Το Φεστιβάλ, πιστό στην παράδοση υποστήριξης των ανέργων, προσφέρει και την φετινή διοργάνωση 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους. Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται μέχρι 4 δωρεάν εισιτήρια. Η διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων για ανέργους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα - Μετρό Πανεπιστήμιο), από τις 11.00 - 18.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των προσκλήσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους είτε μέσω του viva.gr είτε στα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων (βλ. Σημείο 2).

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμίερας διεξάγεται φέτος από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναό 1 και Δαναό 2, Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Περισσότερες Νύχτες Πρεμιέρας 2016