Industry

Ανοιχτό κάλεσμα ηθοποιών για ασκήσεις σκηνοθεσίας στο εργαστήριο Oxbelly

στα 10

Ανοιχτό κάλεσμα για ηθοποιούς που θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα από τα πιο δημιουργικά εργαστήρια σκηνοθεσίας που γίνονται στην Ελλάδα.

Flix Team
Ανοιχτό κάλεσμα ηθοποιών για ασκήσεις σκηνοθεσίας στο εργαστήριο Oxbelly

Το Oxbelly είναι μια ετήσια συνάντηση κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015 στην Costa Navarino της Μεσσηνίας με πρωτοβουλία του παραγωγού Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου της Faliro House. Στόχος του Oxbelly είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο νέοι κινηματογραφιστές θα μπορέσουν να απελευθερώσουν το δημιουργικό τους όραμα και να το εξελίξουν περαιτέρω.

Στα πλαίσια του Oxbelly πραγματοποιείται το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Oxbelly (Oxbelly Screenwriters & Directors Lab), το οποίο τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Τσαγγάρη. Προσφέρει σε 8 έως 10 κινηματογραφιστές απ΄όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν τα σενάρια της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους, και να σκηνοθετήσουν μία σκηνή της επιλογής τους, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 10 ημερών, στο μαγευτικό τόπο της Μεσσηνίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου, στο πλάι των συμμετεχόντων βρίσκονται διεθνώς καταξιωμένοι κινηματογραφιστές όπως oι Πολ Τόμας Αντερσον, Γουίλεμ Νταφόε, Λουκρέσια Μαρτέλ, Τζεφ Νίκολς, Ζιλί Ντελπί, Εύα Στεφανή. Tα ονόματα των Creative Advisors για το 2020 θα ανακοινωθούν τον προσεχή Ιούνιο.

Το Οxbelly διατηρεί ανοιχτή πρόσκληση (open call) για ηθοποιούς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο casting για τις ασκήσεις σκηνοθεσίας των επιλεγμένων κινηματογραφιστών, στέλνοντας τα βιογραφικά τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις o ενδιαφερόμενος να είναι πτυχιούχος δραματικής σχολής και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η κατάθεση αιτήσεων ξεκινάει στις 26 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Απριλίου, 2020. Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να επισκεφθούν το casting.oxbelly.com