Buzz

Ανάμεσα στο «Αποκάλυψη Τώρα» και τον «Αρχοντα των Μυγών»: Αυτή είναι η ευκαιρία σας να (ξανα)δείτε το «Οι Monos»

στα 10

Η ταινία του Αλεχάντρο Λάντες έχει πρεμιέρα σπίτι σας.

Flix Team
Ανάμεσα στο «Αποκάλυψη Τώρα» και τον «Αρχοντα των Μυγών»: Αυτή είναι η ευκαιρία σας να (ξανα)δείτε το «Οι Monos»

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές, αναζητούμε εναλλακτικές για το σπίτι που ν' αξίζουν τον κόπο. Στο Vodafone TV, εκτός από αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ και αποκλειστικές ταινίες και σειρές της ΗΒΟ, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος κατάλογος από πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών, διαθέσιμων λίγο μετά την έξοδό τους στο σινεμά. Για τον Νοέμβριο, στο Vodafone TV δεν χάνουμε το «Οι Monos», του Βραζιλιάνου Αλεχάντρο Λάντες, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Διαβάστε ακόμη: «The Flight Attendant». Οταν ένα one night stand έχει την πιο... απότομη προσγείωση

To 2011, ο Αλεχάντρο Λάντες είχε προκαλέσει αίσθηση στο Φεστιβάλ των Καννών και είχε φύγει από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με μια Ειδική Μνεία για το ασκητικό «Πορφίριο» (με διεύθυνση φωτογραφίας, μάλιστα, από τον συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, Θύμιο Μπακατάκη), εκείνη όμως η ατμοσφαιρική άσκηση ύφους είχε παραμείνει ένα φεστιβαλικό αξιοπερίεργο που άφηνε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η επιβεβαίωση αυτών των προσδοκιών ήρθε οκτώ χρόνια μετά, με το «Monos», με το οποίο ο Κολομβιανός σκηνοθέτης επανασυστήνεται με μια ολότελα διαφορετική σε ύφος και ρυθμό ταινία και στοχεύει ακόμα υψηλότερα, δικαιώνοντας απολύτως το hype που έχει χτίσει από τις αρχές της χρονιάς και σαρώνοντας τις βραβεύσεις στα φεστιβάλ ανά την υφήλιο.

monos 607

«Οι Monos» (πίθηκοι στα ισπανικά) είναι μια ομάδα νεαρών πολεμιστών, βαθιά χωμένη στην τροπική ζούγκλα των οροπεδίων της Λατινικής Αμερικής, εκεί όπου οι κορυφές ακουμπούν στα σύννεφα και το τοπίο είναι υποβλητικό και ανεξάντλητο. Ανήκουν σε μια μυστηριώδη παρακρατική «Οργάνωση», από την οποία δέχονται εντολές μέσω ασύρματου και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο είναι οι περιοδικές επισκέψεις του συνδέσμου τους με αυτή, ενός λοχαγού που τους υποβάλει σε καψόνια και ασκήσεις σκληρής πειθαρχίας. Δεν έχουν ονόματα, αλλά παρατσούκλια όπως Ράμπο, Λύκος, Στρουμφάκι, Σκύλος, Σουηδή, Κυρία. Κρατούν όμηρο, για άγνωστο λόγο, μια Αμερικανίδα, την οποία αποκαλούν «Γιατρό». Ανεξέλεγκτοι σε ένα εντροπικό και άγριο περιβάλλον και παραδομένοι στις εφηβικές ορμόνες τους, περνούν τις μέρες τους σαν τα αγρίμια, δοκιμάζοντας παραισθησιογόνα μανιτάρια, πυροβολώντας στον αέρα, κάνοντας σεξ μεταξύ τους σε διάφορες ενώσεις. Το χάος που νομοτελειακά θα προκύψει μετά την έφοδο του κρατικού στρατού και την υποχώρηση ακόμα πιο βαθιά μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα θα κορυφωθεί, όταν η αιχμάλωτή τους θα προσπαθήσει να αποδράσει και η ομάδα διαλυθεί από τις εσωτερικές έριδες και αντιζηλίες.

Απογυμνωμένο από οποιοδήποτε χρονικό, χωρικό, πολιτικό και κοινωνικό συγκείμενο κι επικεντρωμένο μόνο στη δυναμική των σχέσεων μιας ομάδας εφήβων που ζει τον παραλογισμό ενός απόλυτου τώρα, όπως αυτό διαμορφώνεται από τα θραύσματα ενός άγνωστου μακρινού πολέμου, το «Οι Monos» ακολουθεί με έναν καταιγιστικό και ασθματικό ρυθμό την καθοδική πορεία των ηρώων του στην τρέλα και σε έναν ενστικτώδη αγώνα για επιβίωση, που κάνει σκόνη όχι μόνο κάθε έννοια ατομικής ταυτότητας (δεν είναι τυχαία η επιλογή των ονομάτων των πολεμιστών άλλωστε, ούτε ο ελληνικής, τελικά, προέλευσης τίτλος), αλλά και το συλλογικό σκοπό της (όποιας) αντίστασης ή επανάστασης. Κι αν στην πορεία «Οι Monos» κερδίζουν συγκρίσεις με το «Αποκάλυψη Τώρα», τον «Αρχοντα των Μυγών» και το «Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού», αφενός τις αξίζουν, αφετέρου, όμως, δεν περιορίζονται από αυτές, καθώς αποτελούν μια ολότελα μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία.

Δείτε εδώ το trailer του «Οι Monos»:


Οι Monos αλλά όχι... μόνο! Αυτόν τον Νοέμβριο, στο Vodafone TV, μπορείτε να δείτε μια ολόκληρη γκάμα ταινιών.

a beautiful day in the neighbourhood 607

Στο «Ενας Υπέροχος Γείτονας» («A Beautiful Day in the Neighbourhood»), ο πάντα συγκλονιστικός Τομ Χανκς παραδίδει μια ακόμη μνημειώδη ερμηνεία που απέσπασε υποψηφιότητα Οσκαρ και Χρυσής Σφαίρας, βάζοντας τη φιλία σε πρώτο πλάνο.

ordinary love 607

Το ρομαντικό «Ενα Συνηθισμένο Ζευγάρι» («Ordinary Love») με τους Λίαμ Νίσον και Λέσλι Μάνβιλ είναι μια σπαρακτική ματιά στη ζωή και την αγάπη ενός ζευγαριού που καλείται να αντιμετωπίσει τον γολγοθά του καρκίνου.

misbehaviour 607

Το «Miss Απειθαρχία» («Misbehaviour») μας μεταφέρει στο σωτήριον έτος 1970 και τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος»: ιδανική ευκαιρία για να μιλήσουμε για τη Γυναικεία Χειραφέτηση! Μια αληθινή ιστορία με μοναδικό χιούμορ.

ava 607

Στο «Επικίνδυνη Ομορφιά» («Ava»), η Τζέσικα Τσαστέιν είναι η πιο ατίθαση επαγγελματίας δολοφόνος που έχεις δει ποτέ. Κόλιν Φάρελ, Τζον Μάλκοβιτς και Common συμπληρώνουν το καστ της μοναδικής περιπέτειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα highlights του Νοεμβρίου που προτείνει το Vodafone TV, εδώ.

Δείτε τις κινηματογραφικές πρεμιέρες στο Vodafone TV με χρήση αποκωδικοποιητή: όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV είναι διαθέσιμο όποια στιγμή θελήσετε, από κάθε συσκευή (τηλεόραση, κινητό και tablet).

Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους - μικρούς και μεγάλους.