Buzz

O Αλεξάντερ Πέιν είναι ήδη στη «Nebraska»

στα 10

Τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του, ξεκίνησαν ήδη στη Νεμπράσκα, την πολιτεία από την οποία κατάγεται και ο ίδιος.

O Αλεξάντερ Πέιν είναι ήδη στη «Nebraska»
Μπρους Ντερν, Γουίλ Φόρτε και Αλεξάντερ Πέιν

Το «Nebraska» είναι η ιστορία ενός στρυφνού, αλκοολικού, ηλικιωμένου άντρα που είναι πεπεισμένος ότι έχει κερδίσει ένα τεράστιο ποσό σε μια κλήρωση και πείθει τον αποξενωμένο γιο του να τον συνοδεύσει ως τη Νεμπράσκα για να διεκδικήσουν τα κέρδη του.

Το ταξίδι αυτού του αταίριαστου ζευγαριού, θα τους οδηγήσει μέσα από τους λιγότερο ταξιδεμένους δρόμους μιας Αμερικής που δεν βλέπουμε συχνά στην οθόνη, σε μέρη όπου έζησε κι άφησε τα σημάδια του ο ηλικιωμένος άντρας. Σε παλιούς φίλους και κυρίως εχθρούς, σε αναμνήσεις και φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Μπρους Ντερν και ο Γουίλ Φόρτε πρωταγωνιστούν στους ρόλους του πατέρα και του γιου, σε μια ταινία που όπως λέει ο Πέιν «είναι απλά μια μικρή κωμωδία. Τίποτα σπουδαίο, τίποτα αληθινά φιλόδοξο. Απλά μια μικρή κωμωδία. Για να είμαι ειλικρινής είμαι πάντα τόσο απελπισμένος όταν ψάχνω να βρω το επόμενο project μου. Είναι πάντα δύσκολο. Σοβαρολογώ. Κι αυτή η ταινία δεν κρύβει καμιά βαθιά δήλωση για μένα, ούτε είναι ιδιαίτερα προσωπική. Ούτε οι “Απόγονοι” ήταν μια προσωπική ταινία. Ηταν απλά μια ενδιαφέρουσα ιστορία και μια ταινία που θεώρησα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να κάνω».

Ο παραγωγός της ταινίας Αλμπερτ Μπέργκερ από την άλλη, βλέπει τα πράγματα μάλλον λίγο διαφορετικά. «Ναι θα είναι μια αστεία ταινία, αλλά αν έχετε δει έστω και μια ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, σίγουρα θα περιμένετε κάτι λίγο πιο σκοτεινό κάτω από την επιφάνεια». Ο ίδιος εξηγεί ότι η ταινία στοχεύει στα Οσκαρ του 2014, με μια πιθανή ημερομηνία εξόδου κοντά στα Χριστούγεννα του 2013.

Το φιλμ που γυρίζεται σε ασπρόμαυρο, με δισυθυντή φωτογραφίας τον σταθερό συνεργάτη του Πέιν, Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα του πριν τα Χριστούγεννα του 2012. To σενάριο είναι γραμμένο από τον Μπομπ Νέλσον κι εκτός από τον Μπρους Ντερν και τον Γουίλ Φόρτε πρωταγωνιστούν επίσης οι Στέισι Κιτς, Μπομπ Οντεκερκ και Νταν Ράτρεϊ.

Διαβάστε περισσότερα για το «Nebraska» και δείτε στο gallery μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας.