Buzz

Η ασπρόμαυρη Νεμπράσκα του Αλεξάντερ Πέιν

στα 10

Ο Αλεξάντερ Πέιν μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για το επόμενο σχέδιο του, ένα ασπρόμαυρο road movie με τον τίτλο «Nebraska» και για την ερώτηση που δεν θέλει ποτέ ξανά να απαντήσει στη ζωή του...

Η ασπρόμαυρη Νεμπράσκα του Αλεξάντερ Πέιν
Ο Αλεξάντερ Πέιν στα γυρίσματα των «Απογόνων»

Μπορεί οι «Απόγονοι» να συνεχίζουν την εντυπωσιακή πορεία τους στο παγκόσμιο box - office και οι φήμες να τους φέρνουν αντίπαλους στα ίσα με το «The Artist» στην οσκαρική τελετή της 26ης Φεβρουαρίου, ο Αλεξάντερ Πέιν, όμως, βρίσκεται ήδη αλλού: στην προετοιμασία των γυρισμάτων της καινούριας του ταινίας με τον τίτλο «Nebraska», έχοντας ήδη στα σκαριά τη κινηματογραφική διασκευή του «Wilson», του κόμικ του Ντάνιελ Κλόους.

«Διάβασα το σενάριο του "Nebraska", γραμμένο από τον Μπομπ Νέλσον πριν μία δεκαετία. Τότε οι παραγωγοί του "Εlection" με πλησιάσαν προκειμένου να τους προτείνω κάποιον νέο σκηνοθέτη για να το γυρίσει. Οταν το διάβασα, τους είπα "Γιατι όχι εγώ;". Είναι ένα road movie και δεν ήθελα να το κάνω αμέσως μετά το "Πλαγίως". Και έτσι με περίμεναν...Οι ρόλοι της ταινίας είναι πολύ ειδικοί. Είναι σαν να κάνεις κάστινγκ σε φιλμ του Μάικ Λι. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας Μεσοδυτικός τύπος που φλερτάρει με την τρέλα και παρασύρει τον γιο του σε ένα ταξίδι από το Μπιλινγκς στη Νεμπράσκα, επειδή πιστεύει ότι έχει κερδίσει σε μια λοταρία. Χρειάζομαι κάποιον σαν τον Χένρι Φόντα όταν ήταν μεγάλος. Αλλά αφού δεν μπορώ να τον έχω, ψάχνω για κάτι άλλο. Πάντοτε μου άρεσε η αυστηρότητα στο παίξιμο του Φόντα».

Το «Nebraska» θα είναι ασπρόμαυρο. Κι αυτό γιατί, όπως δήλωσε ο Πέιν: «Θα δείχνει τόσο cool. Οι πολιτικοί μας βλέπουν τον κόσμο ασπρόμαυρο. Γιατί όχι και εμείς; Υπήρχε κάποιος λόγος που το "Μανχάταν" του Γούντι Αλεν ήταν ασπρόμαυρο; Οχι, αλλά ήταν τόσο υπέροχο να βλέπεις τη Νέα Υόρκη έτσι...Βλέπω το "Paper Moon" μια φορά το χρόνο. Το ασπρόμαυρο είναι καλό πράγμα».

Οσο για την ερώτηση που δεν θέλει να απαντήσει ποτέ ξανά, αυτή είναι το γιατί χρειάστηκε επτά χρόνια ανάμεσα στο «Πλαγίως» και τους «Απογόνους».

Μήπως γι' αυτό βιάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα;