Φεστιβάλ / Βραβεία

10 Χρόνια Μικρές Ιστορίες: Δείτε δωρέαν online τις μικρού μήκους ταινίες που βραβεύθηκαν στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Δείτε τις βραβευμένες ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας την τελευταία δεκαετία.

Flix Team
10 Χρόνια Μικρές Ιστορίες: Δείτε δωρέαν online τις μικρού μήκους ταινίες που βραβεύθηκαν στις Νύχτες Πρεμιέρας

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του τμήματος Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, οι Νύχτες Πρεμιέρας δωρίζουν στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου όλες τις ταινίες μικρού μήκους που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας τα προηγούμενα χρόνια.

Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να μεταφερθείτε στην σελίδα όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την κάθε ταινία.


Διαβάστε ακόμη: Νύχτες Πρεμιέρας 2021: Τα βραβεία


χαμομήλι 607

Χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία (2012)

Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι.

Red Hulk

Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (2013)

Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει. Του λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή. Γεμίζει το κενό ως «RED HULK», όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του. Ωσπου η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές.

ΙΙ 607

ΙΙ του Ευθύμη Kosemund - Σανίδη (2014)

Ένας ηλικιωμένος γαμπρός περπατάει στον ανοιχτό ορίζοντα προς μία νύφη που τον περιμένει. Συναντιούνται, μα η απόστασή μεταξύ τους αρχίζει και πάλι να μεγαλώνει.

Simon Says 607

Simon Says του Νίκου Τσεμπερόπουλου (2015)

Ο Σάιμον ζει μοναχικά στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποια βράδια του μήνα επισκέπτεται τους «ιντερνετικούς» του φίλους.

limbo 607

Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (2016)

Η λεοπάρδαλη θα ξαπλώσει με την κατσίκα. Οι λύκοι θα ζήσουν με τα αρνιά. Και το νεαρό αγόρι θα τα οδηγήσει. 12+1 παιδιά και το κουφάρι μιας φάλαινας που ξεβράστηκε στην ακτή.

Copa Loca 607

Copa-Loca του Χρήστου Μασσαλά (2017)

Αυτή είναι η ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Όλοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες – με κάθε δυνατό τρόπο

hector malot the last day of the year main

Εκτορας Μαλο Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου (2018)

Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, ενώ η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει σε κανέναν: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πώς είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της;

απόσταση αγκαλιά 607

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς του Βασίλη Κεκάτου (2019)

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Το τέλος του πόνου 607

Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση) της Ζακλίν Λέντζου (2020)

Η Σοφία βρίσκεται πάλι σε πανικό. Το Σύμπαν αποφασίζει να επικοινωνήσει μαζί της. Άλλος ένας διάλογος με τον κόσμο. Μια πλανητική συμφωνία για τον Άρη, όπου οι άνθρωποι ονειρεύονται ξύπνιοι κι αγωνίζονται για την αγάπη.


Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021. Βρείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών εδώ κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, στο επίσημο site του Φεστιβάλ.