Buzz

«Η Νύχτα του Κυνηγού» αποκτά κι αυτή το δικό της κινηματογραφικό remake

στα 10

Ενα από τα κλασσικότερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών, η ταινία του Τσαρλς Λότον «Η Νύχτα του Κυνηγού», γίνεται remake σε σκηνοθεσία του Σκοτ Ντέρικσον.

«Η Νύχτα του Κυνηγού» αποκτά κι αυτή το δικό της κινηματογραφικό remake

Η ταινία του Τσαρλς Λότον «Η Νύχτα του Κυνηγού» παραμένει ακόμα και σήμερα ένα ανεξήτηλο αριστούργημα, μία από τις εφιαλτικότερες ταινίες όλων των εποχών κι με έναν Ρόμπερτ Μίτσαμ που μένει χαραγμένος στην κινηματογραφική μνήμη για πάντα όπως το Love/Hate τατουάζ του.

Φυσικό κι επόμενο λοιπόν το Χόλιγουντ να θέλει να το κάνει κι αυτό remake.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ντέβιντ Γκραμπς, γραμμένο το 1953, και σύμφωνα με το Deadline το remake αυτό υπόσχεται πως θα είναι αρκετά πιο σκοτεινό από την ταινία του Λότον και πιο κοντά στο κλίμα του βιβλίου.

Το ευχάριστο είναι ότι την ταινία θα την αναλάβει ο Σκοτ Ντέρικσον, ο σκηνοθέτης του «Doctor Strange» και του «Νεκρού Τηλεφώνου», σε σενάριο το οποίο θα γράψει ο ίδιος μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Κ. Ρόμπερτ Κάργκιλ, ο οποίος έγραψε στο twitter/X του το παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ ετοιμάζει ένα reboot των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Για όσους δεν γνωρίζουν «Η Νύχτα του Κυνηγού» επικεντρώνεται στον ανατριχιαστικό χαρακτήρα του Χάρι Πάουελ (Ρόμπερτ Μίτσαμ), ενός άθλιου εγκληματία που μεταμφιέζεται ως ιεροκήρυκας αλλά στην πραγματικότητα είναι κατά συρροή δολοφόνος. Το σατανικό σχέδιο του Πάουελ ξετυλίγεται καθώς παντρεύεται μια χήρα (την οποία υποδύεται η Σέλεϊ Γουίντερς) με δύο παιδιά, μόνο και μόνο για να αποκτήσει πρόσβαση στην κρυμμένη περιουσία του αποθανόντος συζύγου της. Τα θετά του παιδιά, ο Τζον και η Περλ, γίνονται οι νέοι στόχοι της αδυσώπητης καταδίωξής του καθώς αναζητά τα χρήματα που έχει κρύψει ο αείμνηστος πατέρας τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας του remake αυτού ή κάποια μέλη από το καστ της. Ισως δούμε τον Ιθαν Χοκ, ο οποίος έπαιξε και σε άλλες ταινίες του Ντέρικσον όπως το «Sinister» και το «Νεκρό Τηλέφωνο», να πρωταγωνιστεί και πάλι εδώ στον ρόλο του Πάουελ; Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να το δούμε.