Buzz

Πώς θα βλέπουμε σινεμά από σήμερα;

στα 10

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τις κινηματογραφικές αίθουσες 12μηνης δραστηριότητας. Διαβάστε αναλυτικά.

Flix Team
Πώς θα βλέπουμε σινεμά από σήμερα;

Για ακόμη μια φορά - και ακόμη ένα φθινόπωρο - η κανονικότητα της κινηματογραφικής εξόδου ορίζεται από την πανδημία.

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μέχρι και το Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ισχύουν νέοι κανόνες για την είσοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες 12μηνης δραστηριότητας, γεγονός που από τη μία οριοθετεί την αγορά προκειμένου να μην οδηγηθεί πάλι σε ένα καταστροφικό κλείσιμο των κινηματογράφων, αλλά αφήνει τις ανησυχίες αιθουσαρχών και διανομέων να ίπτανται πάνω από την αγωνία για το πώς θα ανταποκριθούν οι θεατές στα νέα μέτρα, αλλά και στα πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή τους.

Διαβάστε αναλυτικά: Διανομείς και αιθουσάρχες κρίνουν τα νέα μέτρα και κάνουν τις προβλέψεις τους για τη χειμερινή σεζόν


Πώς, όμως, πάμε σινεμά από σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου;

ασπρο πάτο θερινό

Για τα θερινά σινεμά, όσο αυτά παραμένουν ακόμη ανοιχτά, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Η πληρότητα (τα αμιγή θερινά λειτουργούν στο 100%, ενώ τα μεικτά στο 65%), τα κενά ανάμεσα στις θέσεις, η απολύμανση του χώρου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, στην είσοδο και την έξοδο, όχι διακοπή για διάλειμμα. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις επικαιροποιημένες Οδηγίες Ασφαλούς Λειτουργίας Θερινών Κινηματογράφων από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αστυ

Για τα σινεμά 12μηνης δραστηριότητας ισχύουν:

Η είσοδος σε όλους άνω των 12 ετών θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid τεστ 48 ωρών. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους κινηματογράφους να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς η μεικτοί με μειωμένη χωρητικότητα. Οι κλειστοί κινηματογράφοι επιλέγουν εάν θα λειτουργήσουν ως αμιγείς με πληρότητα 85% ή μεικτοί χώροι χώροι με 50% και πάλι με τους ανεμβολίαστους να υποχρεούνται σε rapid test.

Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), αρνητικού τεστ, όπως και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα πραγματοποιείται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free up.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει για τις αίθουσες 12μηνης δραστηριότητας.


Διαβάστε όλο το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου εδώ.