Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού η Ελένη Δουνδουλάκη

INDUSTRY 07 FEB  /  Flix Team

Εν μέσω ηχηρών τριγμών στο χώρο του ελληνικού θεάτρου που προκαλούν αναταράξεις και στο Υπουργείο Πολιτισμού, διορίσθηκε η θεατρολόγος Ελένη Δουνδουλάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή που η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις περιπτώσεις σεξουαλικής ή μη κακοποίησης έχουν φέρει το χώρο του ελληνικού θεάτρου στο κέντρο του κυκλώνα, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την τοποθέτηση της Ελένης Δουνδουλάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού, θέση που είχε μείνει κενή μετά την αναβάθμιση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη σε Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού.

Δεν γνωρίζουμε αν η απόφαση της τοποθέτησης μιας θεατρολόγου ήταν ειλλημμένη από καιρό ή προέκυψε μετά τα όσα αναστατώνουν το χώρο του ελληνικού θεάτρου, αλλά το βάρος που πέφτει στους ώμους της Ελένης Δουνδουλάκη είναι τεράστιο, τόσο όσο και αυτό που βρίσκεται στους ώμους της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

δουνδουλάκη

H Ελένη Δουνδουλάκη μαζί με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη με αφορμή τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείου Πολιτισμού με επίκεντρο την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τα ζητήματα λειτουργίας των καλλιτεχνικών σχολών που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την τοποθέτηση της Ελένης Δουνδουλάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού:


Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι στη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη.

Η Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Είναι θεατρολόγος, αριστούχος διδάκτωρ και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Επίσης είναι σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration από το University of Warwick και MSc in Culture and Society από το London School of Economics and Political Science – LSE.

Έχει εργαστεί στο χώρο του Πολιτισμού ως θεατρολόγος και σκηνογράφος καθώς και στον τομέα της παραγωγής, συμπράττοντας με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την ΕΡΤ κ.α. Από το 2010 ως το 2014 διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο οποίο, πέρα από το καλλιτεχνικό και διοικητικό της έργο, υπέγραψε την επετειακή έκδοση 30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 1984-2014.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., έχει συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρθρογραφεί πάνω σε θέματα θεατρολογίας και πολιτιστικής διαχείρισης.

Διατέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς και Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής.Από τον προσωπικό λογαριασμό της Ελένης Δουνδουλάκη στο Instagram

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.