Buzz

Είστε καλεσμένοι σε «Ενα Σπίτι στο Παρίσι»

στα 10

H Feelgood Entertainment και το Flix σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της ταινίας του Ισραελ Χόροβιτς με τους Μάγκι Σμιθ, Κέβιν Κλάιν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας κι ένα υπέροχο Παρίσι...

Flix Team
Είστε καλεσμένοι σε «Ενα Σπίτι στο Παρίσι»

Η τύχη του Ματίας (Κέβιν Κλάιν), ενός αποτυχημένου και άφραγκου Νεοϋορκέζου, αλλάζει όταν κληρονομεί ένα διαμέρισμα στο Παρίσι από τον αποξενωμένο πατέρα του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο από τη Ματίλντ (Μάγκι Σμιθ), μια εκλεπτυσμένη ηλικιωμένη κυρία και την υπερπροστατευτική της κόρη Κλόι (Κρίστιν Σκοτ Τόμας). Επίσης, ενημερώνεται ότι σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία δεν μπορεί να αποκτήσει το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνο μετά τον θάνατο της Ματίλντ. Όσο προσπαθεί να πουλήσει το διαμέρισμα και να συνεχίσει τη ζωή του, ο Ματίας ανακαλύπτει ότι η Ματίλντ και ο πατέρας του ήταν εραστές για πολλά χρόνια. Ο ίδιος εντωμεταξύ αισθάνεται μια ανεξέλεγκτη έλξη για τη γοητευτική Κλόι .

my old lady 607

Πριν μεταφερθεί στον κινηματογράφο το “Ένα Σπίτι στο Παρίσι” ήταν μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το 2002 και συνέχισε με μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, τη Ρωσία και φυσικά τη Γαλλία. Στον πυρήνα της ταινίας και του θεατρικού συναντάμε έναν μοναδικό γαλλικό θεσμό που επιτρέπει σε έναν αγοραστή ακίνητης περιουσίας να αποδίδει στον ιδιοκτήτη ένα ποσό μηνιαίως μέχρι τον θάνατο του. Ακούγεται εξαιρετική ιδέα, όμως πολλές φορές οι κληρονόμοι μπλέκονται σε περιπέτειες ειδικά αν ο ιδιοκτήτης χαίρει άκρας υγείας.

my old lady 607

Φανταστείτε τον Ματίας Γκόλντ, έναν άτυχο Νεοϋορκέζο χωρίς γονείς και παιδιά, χωρίς σύντροφο και χωρίς λεφτά να περνάει τα τελευταία εξήντα χρόνια της ζωής του θυμωμένος με τον αποξενωμένο πατέρα του. Ο Ματίας ελπίζει να πουλήσει το διαμέρισμα που κληρονόμησε, καθώς το Παρίσι του θυμίζει τα συχνά ταξίδια του πατέρα του στη Γαλλία τα οποία και προκάλεσαν προβλήματα στον γάμο με τη μητέρα του.

my old lady 607

Ο Χόροβιτς άλλαξε κάποια στοιχεία της ιστορίας για τη μεταφορά στο πανί. Η Ματίλντ μεταμορφώθηκε σε Αγγλίδα που ζει στη Γαλλία, καταρρίπτοντας το εμπόδιο της γλώσσας, ενώ το στοιχείο της ιδιόρρυθμης συναλλαγής έγινε κεντρικό στην πλοκή. «Είναι σπάνιο φαινόμενο και είναι παράδοση μόνο στη Γαλλία» παραδέχεται ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος. «Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που ξέρω ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Η ιδέα είναι ασύλληπτη για το μυαλό των Αμερικάνων: να επενδύεις τα χρήματα σου σε μία ακίνητη περιουσία, σαν να στοιχηματίζεις επί της ουσίας ότι κάποιος θα πεθάνει όπου να’ ναι». Ο Χόροβιτς επέκτεινε το σκηνικό σε ένα πιο επιβλητικό και κινηματογραφικό σημείο του Παρισιού. «Στο θεατρικό όλα συμβαίνουν σε ένα δωμάτιο. Για το σινεμά ένιωσα ότι η ιστορία θα ήταν πολύ περιορισμένη. Οι εικόνες του Παρισιού προσθέτουν μια άλλη διάσταση στην ιστορία» εξηγεί ο δημιουργός.

my old lady 607

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 22 Ιανουαρίου, αλλά εσείς μπορείτε να την δείτε πρώτοι την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109 ) την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 20:15 (ώρα προσέλευσης 20:00). Για να κερδίσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις, στείλτε μέιλ με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας στο win@flix.gr σημειώνοντας «Ενα Σπίτι στο Παρίσι» στο θέμα του μέιλ. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.

Tags: my old lady