Buzz

Ο «Χλευασμός του Χριστού» από τη (Βόρεια) Μακεδονία μέχρι το Σύνταγμα

στα 10

Μια (ανεκδιήγητη - από το τρέιλερ της και μόνο) ταινία εξηγεί το διαχωρισμό σε Βόρεια και Νότια Μακεδονία με τον πιο... κιτς τρόπο!

Ο «Χλευασμός του Χριστού» από τη (Βόρεια) Μακεδονία μέχρι το Σύνταγμα

Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός μετανάστης στη γειτονική χώρα της Μακεδονίας.

Η υπόθεση του «Mocking of Christ», ταινίας σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πριν λίγες ημέρες (και κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας!) γίνεται ακόμη πιο... ενδιαφέρουσα καθώς προχωράει σε μια απίστευτη εποποία όπου όχι μόνο χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αλλά η Μακεδονία τη Βόρεια και τα Σκόπια τη Νότια, σε έναν θρησκευτικό-ιστορικό-πολιτικό αχταρμά που φέρει και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και την παρουσία Ελλήνων ηθοποιών - κυρίως δηλαδή της Ιωάννας Πηλιχού που ψιλο-πρωταγωνιστεί.

Διαβάστε ακόμη: Περί... Μακεδονίας και (ουδόλως κινηματογραφικής) περηφάνιας

Mocking

Mocking

Mocking

Δείτε εδώ το ανεκδιήγητο τρέιλερ:


Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε επίσης πως η ταινία λογοκρίθηκε στα Σκόπια (βλ. Βόρεια Μακεδονία) όπως αναφέρει το παρακάτω tweet, οπότε ας μην σπεύσουμε ως Ελληνες να «επαναστατήσουμε» επειδή γίνεται μέσα της «Μακεδονίας», γιατί προφανώς παρόμοια προβλήματα έχουν και στη γείτονα. (Στον κατάλογο του Φεστιβάλ του Μόντρεαλ η ταινία αναφέρεται ως Μακεδονική.)

Διαβάστε ακόμη: Γυρίζοντας ταινίες - αδιαπραγμάτευτα - στην... Μακεδονία!

Mocking

Tags: world cinema