Industry

«Μνημοφρένεια»: crowdfunding για την ταινία της Ειρήνης Κωνσταντινίδου

στα 10

Εχοντας ολοκληρώσει το πρώτο κεφάλαιο («Μνημοφρένεια: Η Αρχή»), η Ελληνίδα σκηνοθέτης με βάση της το Λονδίνο Ειρήνη Κωνσταντινίδου βρίσκεται στην προετοιμασία του δεύτερου μέρους «Total Cinema», ξεκινώντας μία crowdfunding καμπάνια.

«Μνημοφρένεια»: crowdfunding για την ταινία της Ειρήνης Κωνσταντινίδου

Μία ασθένεια συνδεδεμένη με την τεχνολογική επανάσταση της εικονικής πραγματικότητας καθιστά ανθρώπους ανήμπορους να ξεχωρίσουν τεχνητές από αληθινές μνήμες. Η «Μνημοφρένεια» είναι η ασθένεια του μέλλοντος - ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται μία φιλόδοξη sci-fi τριλογία ταινιών μικρού μήκους, που υπογράφει η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, Ειρήνη Κωνσταντινίδου.

Η «Μνημοφρένεια» ξεκίνησε ως μία μικρού μήκους ιστορία κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της Κωνσταντινίδου, αλλά έχει εξελιχθεί σ' ένα τριετές πρότζεκτ και μία τριλογία που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της βρετανικής κινηματογραφικής κοινότητας. Τρεις ιστορίες, τρεις ταινίες μικρού μήκους, μία κάθε χρονιά.

Και τα τρία κεφάλαια της ταινίας («Μνημοφρένεια: Η Αρχή», «Total Cinema», «Homo Mnemonicus») μπορούν να σταθούν ως αυτοτελείς ιστορίες - διαθέτουν διαφορετικούς ηθοποιούς και ξεχωριστική αισθητική. Οταν ολοκληρωθεί η τριλογία όμως, τα φιλμάκια θα ενωθούν σε μία σπονδυλωτή μεγάλου μήκους ταινία με νέο μοντάζ.

1

Η «Μνημοφρένεια» χρησιμοποιεί το είδος του sci-fi για να περάσει ένα πολύ διαφορετικό μήνυμα από τις συνηθισμένες ταινίες του είδους: την όψη μίας τεχνολογικής κοινωνίας που έχει τη δυνατότητα να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα. Οπου η εμπάθεια μπορεί να προωθηθεί μέσω της τεχνολογίας και μία νέα ανθρωπότητα που συγχωνεύει το βιολογικό με το ψηφιακό μπορεί να συνυπάρξει.

2

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το σενάριο δουλεύεται εκτενώς μέσω workshops αυτοσχεδιασμού με τους ηθοποιούς - κάτι που δεν συνηθίζεται στο είδος του sci-fi.

Οσους ιντριγκάρει η ιδέα και θέλουν να διαβάσουν περισσότερα ή και ακόμα να συμμετέχουν στην crowdfunding προσπάθεια, μπορούν να απευθυνθούν στην επίσημη σελίδα της ταινίας.