Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Milano Design Film Festival Athens 2020 περιμένει τις ταινίες σας

στα 10

Θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020. Και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην καινοτόμα, πρισματική ένωση του σινεμά με το design.

Flix Team
Το Milano Design Film Festival Athens 2020 περιμένει τις ταινίες σας

Το Milano Design Film Festival γεννήθηκε το 2013 για να ορίσει ένα ετήσιο ραντεβού µε τον κινηµατογράφο και το design στο Μιλάνο. Μια τετραήµερη διοργάνωση – της οποίας προηγείται µια λαµπρή έναρξη στην Triennale di Milano και στη συνέχεια εγκαινιάζεται στο Anteo Palazzo del Cinema – η οποία συγκεντρώνει ιστορίες αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, ύφη και avant-garde κινήµατα και εξετάζει µεγάλα κοινωνικά ζητήµατα.

Το Milano Design Film Festival Greece & Cyprus, που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα, στοχεύει στην εδραίωση ενός ετήσιου ραντεβού µε τονκινηµατογράφο και το design στην πόη, διευρύνοντας την επιτυχηµένη ιδέα καιδοµή του MDFF µέσα από µια σειρά µελλοντικών σταθµών στην Ελλάδα και τηνΚύπρο.

Μιλάνο

Το MDFF Greece & Cyprus, όπως εξηγούν οι διοργανωτές του, εξερευνά και εξηγεί τις διαφορετικές διαστάσεις καιµορφές έκφρασης βασικών θεµάτων όπως η Αρχιτεκτονική, το Design, ηΒιωσιµότητα, η Τεχνητή νοηµοσύνη, η Αστική ζωή, η Βιογραφία πρωταγωνιστώντου ιταλικού design, η Γαστρονοµία, η Μόδα και η Τέχνη, καθώς και η Τέχνη τηςσκέψης. Ενα φεστιβάλ που διερευνά την τρέχουσα πραγµατικότητα και τονσύγχρονο τρόπο ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του και παρουσιάζει µια πληθώραοπτικών και εγχειρηµάτων, ενώ εξηγεί τι σηµαίνει να προβάλλουµε τη ζωή µας,τόσο στο άµεσο όσο και στο µακρινό µέλλον.

Η πρώτη διοργάνωση του MDFF Athens 2020, µε γενικό τίτλο «Φως – Προβάλλοντας τοΣύγχρονο Μέλλον µας συμπεριλαμβάνει περισσότε»ρες από 20 προβολές ελληνικών, ιταλικών και διεθνώνταινιών µικρού και µεγάλου µήκους, ντοκιµαντέρ και βιογραφικών ταινιών, καθώςκαι διάφορες οµιλίες, εργαστήρια και συζητήσεις που αλληλοσυµπληρώνονται,παρουσιάζουν ένα καινοτόµο σύστηµα πολιτιστικής επικοινωνίας και διάχυσηςπληροφοριών που αναπτύσσεται χάρη στην πολυφωνία του Design.

μιλάνο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον διεθνώς καταξιωµένο και βραβευµένο Κύπριου σχεδιαστήµε έδρα το Λονδίνο, Μάικλ Αναστασιάδη, οποίος θα επιλέξεικαι θα παρουσιάσει εννιά ταινίες και θα επιµεληθεί µια σειρά οµιλιών που θαφιλοξενηθούν στην ειδική ενότητα του καλεσµένου επιµελητή, µε τίτλο «Μήνυµατου Αρεσίµπο».

Με τίτλο της φετινής διοργάνωσης «Φως - Προβάλλοντας το σύγχρονο μέλλον μας», το Milano Design Film Festival Athens σας καλεί να υποβάλετε την ταινία σας μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Ελληνες designers, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες, παραγωγοί, φωτογράφοι, καθηγητές, φοιτητές, brands, σκεπτόμενοι πολίτες, θεσμοί, όλοι μπορούν να υποβάλλουν τη δημιουργία τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μιλανο

Η πρώτη έκδοση του MDFF Athens θα πραγµατοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος µε προβολές ταινιών καιεµφανίσεις καλεσµένων, οµιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site του Milano Design Film Festival και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Milano Design Film Festival Greece - Athens 2020 εδώ.