Buzz

Πλέον πίνω τον καφέ μου σκέτο με δάκρυα... Η Ελένη Μολφέτα σκηνοθετεί το κλιπ του Metaman σ' ένα meta-rodeo

στα 10

Μετά το «Νεκύδαλλο», η σκηνοθέτης δίνει εικόνα στους στίχους και τη μουσική του «4 Χρόνια» - δείτε πρώτοι το κλιπ!

Flix Team
Πλέον πίνω τον καφέ μου σκέτο με δάκρυα... Η Ελένη Μολφέτα σκηνοθετεί το κλιπ του Metaman σ' ένα meta-rodeo

4 χρόνια πέρασαν
4 χρόνια μετά

Γράφει ο Metaman (Θωμάς Γουναρόπουλος), συνθέτει μαζί με τον Κωνσταντίνο Νησίδη και ερμηνεύει η Vassilina ένα κομμάτι από το νέο του δίσκο ΜΑΤΑΙΩΣΗ που κυκλοφορεί από την Won Ton Records.

4 XRONIA • METAMAN X VASSILINA

4 χρόνια metaman

«Αυτό το σώμα έχει φτιαχτεί για να κινείται. Πολλές φορές νιώθω πως είμαι θύμα της αφής, όταν νιώθω τον αέρα στο δέρμα μου. Δημιουργώ χώρους με το τίποτα. Γεννώ και σκοτώνω κόσμους χωρίς ύλη. Δίνω μορφή στον αέρα, συνομιλώ μαζί του, με αγγίζει. Η καρδιά μου τρέχει, ιδρώνω, οι μύες αιματώνονται, οι αρθρώσεις γεμίζουν χυμούς. Οι προθέσεις γίνονται πράξεις, νιώθω πιο ελαφριά. Αντίσταση στη βαρύτητα. Αντίσταση στην καρέκλα, στις σκέψεις, στην αδράνεια. Υπάρχουν τόσα σημεία στο σώμα μου, που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο αυτό. Κοιτάω με τις πατούσες, μου ο ωμός με οδηγεί, η λεκάνη πάλλεται και γνωρίζει την πτώση. Είμαι μικρά κομμάτια που ενώνονται όλα μαζί. Τα ακροδάχτυλά μου θέλουν να παίξουν και η μύτη να γνωρίσει το γόνατο.»

Κείμενο της Κατερίνας Γιαννούλη από αυτοσχεδιασμούς, για τη σωματοποίηση της ματαίωσης.

4 χρόνια metaman

Το 2021, η σκηνοθέτης Ελένη Μολφέτα έδωσε στο Flix, για την online πρεμιέρα του, το «Νεκύδαλλο», μια μικρού μήκους ταινία για την απώλεια, για τις πεταλούδες που αποφασίζουν, όταν είναι ώρα, να βγουν από το κουκούλι τους. Εχοντας βγει, πια, για τα καλά από το κουκούλι της, η Μολφέτα σκηνοθετεί το μουσικό κλιπ για το τραγούδι «4 Χρόνια» του Metaman, φτιάχνοντας ένα νέο γυναικείο σύμπαν στην ξεφτισμένη χαρά ενός κλειστού λούνα παρκ.

Λέει η Ελένη Μολφέτα, «Μια μέρα χτύπησε μια ματαίωση την πόρτα μου. Με τη ματαίωση, το σώμα παγώνει και αδρανοποιείται, δεν έχει την ίδια ροή που είχε πριν. Πήρα την Κατερίνα και αποφάσισα να αποτυπώσω ακριβώς αυτό. Το συναίσθημα της αδράνειας, το χάσιμο, το πάγωμα. Πήγαμε στο λούνα παρκ των παιδικών μου χρόνων, που είχε πια μεταφερθεί στα Καμένα Βούρλα, εκεί ο κύριος Γιώργος μας το έδωσε να κάνουμε το γύρισμα και όλα ξαφνικά είχαν μια δική τους ροή. Με τη ματαίωση στις αποσκευές μας και λίγα μέσα, από το τίποτα έγινε κάτι.

Ακουσα το δίσκο του Metaman τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ. Ταυτίστηκα με όλο το δίσκο, αλλά τα "4 Χρόνια" κάτι έκαναν μέσα μου. Ξεκίνησα να παίζω στο μοντάζ με το υλικό και ξαφνικά όλα είχαν πάλι μια δίκη τους ροή. Ισως τελικά με την όποια ματαίωση, το σώμα να μην έχει πια την ίδια ροή που είχε πριν, άλλα να βρει μια άλλη.

"Τέσσερα χρόνια μετά". Η ροή ήταν πια εύθραυστη, παιδική, μελαγχολική μα και πολύχρωμη.

Μεγάλο ευχαριστώ στον Θωμά που μου έδωσε το υπέροχο κομμάτι του, στην Κατερίνα για την εμπιστοσύνη, στον Χρήστο για την υποστήριξη, στον κύριο Γιώργο για το λούνα παρκ και σε όλους τους συντελεστές, γιατί το μαζί έφτιαξε αυτό το βίντεο.

"Μια τελευταία αγκαλιά." Ελπίζω να αγαπήσετε τα 4 χρόνια, όπως τα αγάπησα κι εγώ.»

4 χρόνια metaman

4 XRONIA METAMAN X VASSILINA
Στίχοι: METAMAN Μουσική: METAMAN & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΗΣΙΔΗΣ

Kορίτσι: Κατερίνα Γιαννούλη | Σκηνοθεσία, Παραγωγή: Ελένη Μολφέτα | Συμπαραγωγή: Χρήστος Γιαννακόπουλος | Ενδυματολόγος: Βασιλίνα Κουλιού | Κάμερα, Μοντάζ, Χρωματική Επεξεργασία: Ελένη Μολφέτα | Ευχαριστίες: Χρήστος Γιαννακόπουλος, Σταύρος Μαρκουλάκης, Aλκης Παπασταθόπουλος, Θανάσης Τρουμπούκης, Ηρώ Αδρακτά, Γιώργος Ξηρός, Λούνα Παρκ Καμένα Βούρλα

4 χρόνια metaman

Δείτε παρακάτω το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «4 Χρόνια» και ακούστε το άλμπουμ «ΜΑΤΑΙΩΣΗ» του METAMAN εδώ.

Ακολουθήστε τον Metaman στο facebook, το instagram και το spotify.

Δείτε περισσότερα για τη δουλειά της Ελένη Μολφέτα στο επίσημο site της και ακολουθήστε την στο facebook και το instagram.