Buzz

Μετά τον «Ενα Χωρισμό», ο Ιρανός Ασγκάρ Φαρχαντί επιστρέφει στο «Παρελθόν»

στα 10

Μοιάζει να είναι η πλέον πολυαναμενόμενη γαλλική ταινία της χρονιάς. Ανήκει στον Ιρανό Ασγκάρ Φαρχαντι που με τον «Ενα Χωρισμό» έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία και είναι γυρισμένη στο Παρίσι. Η (σίγουρη πλέον) πρεμιέρα της στις Κάννες, έρχεται να επιβεβαιωθεί με ένα τρέιλερ που κάνει το «Παρελθόν», όπως είναι ο τίτλος της, ένα φιλμ από αυτά που σου ραγίζουν την καρδιά...

Μετά τον «Ενα Χωρισμό», ο Ιρανός Ασγκάρ Φαρχαντί επιστρέφει στο «Παρελθόν»

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την καινούρια ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί πως γυρίζεται στη Γαλλία, πως πρωταγωνιστεί η Μπερενίζ Μπεζό (η πρωταγωνίστρια του «The Artist»), μετά την πρώτη επιλογή για το ρόλο που ήταν η Μαριόν Κοτιγιάρ, πως μαζί της πρωταγωνιστούν ο Ταχάρ Ραχίμ (του «Προφήτη» του Ζακ Οντιάρ) και ο Ιρανός Αλι Μοσάφα και πως ο τίτλος της είναι «Το Παρελθόν» («Le Passé»).

Πράγματα αρκετά για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη πολυαναμενόμενη ταινία που θα ακολουθούσε τον παγκόσμιο θρίαμβο της προηγούμενης ταινίας του Φαρχαντί «Ενας Χωρισμός» που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, το Σεζάρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας και έγινε μια παγκόσμια επιτυχία, με ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία (διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

Το «Παρελθόν» αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που την έχει εγκαταλείψει ο Ιρανός σύζυγός της, ακριβώς τη στιγμή που αυτή τον καλεί πίσω για να πάρουν διαζύγιο και αυτός ανακαλύπτει τη ζωή που άφησε πίσω του και τα παιδιά του να ανήκουν πλέον στο νέο σύντροφο της συζύγου του.

Το τρέιλερ φέρνει ήδη δάκρυα στα μάτια, προϊδεάζει για ένα δυνατό δράμα από αυτά που σου ραγίζουν την καρδιά (στην κυριολεξία «Ενας Χωρισμός» νούμερο 2) και φέρνει τον Φαρχαντί (με γαλλικά χρήματα και πλήρη υποστήριξη από τη χώρα) ως το πιο δυνατό χαρτί για το φετινό Χρυσό Φοίνικα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε περισσότερα εδώ για την ταινία. Θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε...