Buzz

Η Μέγκαν Κέλι βλέπει το «Bombshell» μαζί με τις γυναίκες της Fox και αποκαλύπτουν την (ακόμα χειρότερη) αλήθεια

στα 10

Οι γυναίκες του Fox News ξαναζούν τις ιστορίες τους στην μεγάλη οθόνη και αποκαλύπτoυν τις αλήθειες και τα λάθη του «Bombshell» σε μία (συγκλονιστική) συζήτηση. Πάρτε βαθιά ανάσα και πατήστε το play.

Η Μέγκαν Κέλι βλέπει το «Bombshell» μαζί με τις γυναίκες της Fox και αποκαλύπτουν την (ακόμα χειρότερη) αλήθεια

Για όσους δεν γνωρίζουν τα γεγονόταν, ας θέσουμε το πλαίσιο: Τον Ιούλιο του 2016, η Γκρέτσεν Κάρλσον, διάσημη παρουσιάστρια πρωινής ενημερωτικής των Fox News, έκανε μήνυση στον διευθυντή του καναλιού Ρότζερ Εϊλς για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Εϊλς υπήρξε για χρόνια ένας πανίσχυρος άντρας των media και της πολιτικής. Γεννημένος το 1940, ξεκίνησε ως σύμβουλος στο επιτελείο του Ρίτσαρντ Νίξον, δούλεψε στην νικητήρια εκλογική καμπάνια του Ρόναλντ Ρέιγκαν, ήταν εκείνος που συμβούλεψε τον Τζορτζ Μπους να απαντήσει ανελέητα στην επίθεση της 9/11 για να κερδίσει την κοινή γνώμη, και, ειρωνικά, όταν εκδιώχθηκε από το Fox ήταν ο αόρατος άνθρωπος που έδωσε την τελευταία ώθηση στον Ντόναλντ Τραμπ προς την κατάκητηση της Προεδρίας. Aπό το 1996 ήταν ο ιδρυτής και διευθυντής (μετά από επιλογή του Ρούπερτ Μέρντοκ, φυσικά) των Fox News και της συντηρητικής τους κατεύθυνσης. Επί 20 χρόνια ήταν η φιγούρα πίσω από κάθε επίθεση σε δημοκρατικό υποψήφιο, εκείνος που έστησε την "δείξε μας το πιστοποιητικό γεννήσεώς σου" δυσφήμιση του Μπαράκ Ομπάμα και πολλών άλλων. Στα γραφεία και τους διαδρόμους των καναλιού ήταν ο Θεός. Τον σεβόντουσαν και τον έτρεμαν.

Κανείς δεν πίστευε ότι ο Εϊλς θα πάθαινε το παραμικρό. Ομως η Κάρλσον είχε την εξυπνάδα να ηχογραφεί τα μίτινγκ τους. Κατάφερε να κερδίσει την αγωγή και να αναγκάσει τον Μέρντοκ να απαιτήσει την εξευτελιστική «παραίτηση» του Εϊλς και να εκδώσει επίσημη απολογία του καναλιού στο πρόσωπό της (κάτι αδιανόητο για την εποχή). Πώς όμως έγινε αυτό σε μία προ #metoo περίοδο; Πόσο απλό ήταν; Πώς οι γυναίκες του καναλιού συσπειρώθηκαν (η τελική μήνυση περιλάμβανε 20 ονόματα από όσες τόλμησαν να βγουν μπροστά, αλλά λέγεται ότι υπήρχαν πολλές περισσότερες) και εισακούστηκαν μετά από χρόνια καταγγελιών που χανόντουσαν στους διαδρόμους της Fox; Γιατί μίλησε, στηρίζοντας την Κάρλσον, η πιο διάσημη από όλες: η σιδηρά κυρία των ειδήσεων, Μέγκαν Κέλι.

Η ιστορία των γυναικών του Fox News μεταφέρθηκε και στη μικρή και στην μεγάλη οθόνη: Το καλοκαίρι είδαμε το «The Loudest Voice» με τον Ράσελ Κρόου να ερμηνεύει τον Εϊλς (και πρόσφατα να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για αυτό). Kαι πριν από ένα μήνα, έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το «Bombshell» («Βόμβα») του Τζέι Ρόουτς με ένα εκπληκτικό ερμηνευτικό τρίπτυχο γυναικών: η Σαρλίζ Θερόν ως Μέγκαν Κέλι, η Νικόλ Κίντμαν ως Γκρέτσεν Κάρλσον και η Μάργκο Ρόμπι ως μία φιξιόν νεαρή κοπέλα που ο ρόλος της σχηματίστηκε ως παζλ αφηγήσεων από τις μαρτυρίες πολλών γυναικών του Fox.

Η πραγματική Μέγκαν Κέλι είχε αρνηθεί να σχολιάσει το «Bombshell» όλο αυτό το διάστημα Είχε δηλώσει σ' ένα ποστ της ότι «είναι πολύ περίεργο να βλέπεις την ιστορία σου, χωρίς να σου έχει ζητηθεί η οποιαδήποτε γνώμη για το πώς μία ταινία περιγράφει την ιστορία σου» (τονίζοντας ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σενάριο κι αυτό μάλλον την πείραζε). Είχε προσθέσει επίσης ότι βρίσκει την Σαρλίζ Θερόν, που την ερμηνεύει, «εκπληκτική ηθοποιό».

Megyn Kelly Presents: A Response to "Bombshell" - Full Discussion Πριν από λίγες ώρες όμως κυκλοφόρησε στο youtube η απάντησή της. Συγκέντρωσε σε μία αίθουσα τρεις ακόμα (από τις πάρα πολλές) γυναίκες που αποτυπώνεται η ιστορία τους στην ταινία (και στη μίνι σειρά), κάθισε και η ίδια με τον άντρα της (τον οποίο στο «Bombshell» ερμηνεύει ο Μαρκ Ντουπλάς) και είδαν την ταινία. Και, το συγκλονιστικότερο, μετά μίλησαν για τις αλήθειες και τα λάθη της.

Πατήστε το play και δε θα χάσετε. Πρώτα από όλα, η συγκίνηση, η ντροπή, η οργή των είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Οι Τζούλιετ Χούντι (συμπαρουσιάστρια του Μπιλ Ο Ράιλι, ο οποίος την έπαιρνε τηλέφωνα, δήθεν για να συζητήσουν μια λεπτομέρεια για την εκπομπή τους και... ), Ρούντι Μπάκτσιαρ (μεταγραφή από το CNN, σταρ των ειδήσεων, αρνήθηκε να "δείξει το δωμάτιο του ξενοδοχείου της στον συμπαρουσιαστή Mπράιαν Γουίλσον και έχασε τη θέση της την επόμενη μέρα), Τζούλι Ζαν (παραγωγός του μεγαλύτερου talk show, δεν υπέκυψε στον Εϊλς, υποβιβάστηκε, απολύθηκε λίγους μήνες μετά) αξίζουν το χρόνο σας.

Megan Kelly 607

Οι αλήθειες και τα ψέμματα

Ψέμμα Ο Ρότζερ Εϊλς καθόλου δε χάρηκε που η Μέγκαν Κέλι έκανε τη γυναικεία ερώτηση στον Ντόναλντ Τραμπ στο προεκλογικό debate. «Καθόλου δεν υποστήριξε ότι αυτό ήταν καλή τηλεόραση. Μου φώναξε πάρα πολύ και μου απαγόρευσε να ξανααναφέρω οτιδήποτε "φεμινιστικό" στον αέρα».

Αλήθεια Η σκηνή της μίνι φούστας. Αυτή είναι μία συγκλονιστική στιγμή στο βίντεο. Αν το δείτε για κάτι, δείτε το για αυτό. Πώς περιγράφουν όλες οι γυναίκες τι τους ζητούσε να κάνουν ο Εϊλς στο γραφείο του.

Ψέμμα Καμία γυναίκα δεν κατηγόρησε την Μέγκαν Κέλι ευθέως ότι «αν είχε εκείνη μιλήσει νωρίτερα, θα είχε προστατεύσει τις υπόλοιπες». Ακόμα μια συγκλονιστική στιγμή στο βίντεο: η ίδια η Κέλι, ενώ αρχικά ζητά υποστήριξη και κατηγορεί τη σκηνή, παραδέχεται τελικά ότι θα την άφηνε στην ταινία. Γιατί κατηγορεί και η ίδια τον εαυτό της.

Αλήθεια Ολες οι γυναίκες που μίλησαν τότε, είχαν τα πάντα να χάσουν και τίποτα να κερδίσουν. «Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Αυτό που έκαναν οι γυναίκες της Fox όταν κατέθεσαν στους δικηγόρους που εξερευνούσαν την υπόθεση ήταν φοβερό. Γιατί κανείς, ΚΑΝΕΙΣ, δεν πίστευε ότι ο Εϊλς θα τιμωρηθεί. Ηταν πανίσχυρος. Οσες μίλησαν, όσες μπήκαν σε αυτό το δικηγορικό γραφείο και κατέθεσαν, το έκαναν πιστεύοντας ότι θα γλιτώσει εκείνος κι εκείνες θα τα χάσουν όλα. Μπείτε στη θέση τους όταν άνοιγαν εκείνη την πόρτα. Ηταν τρομαχτικό. Εγώ ήμουν όνομα, θα έβρισκα μια άλλη δουλειά. Δεν ίσχυε για όλες αυτό...»

Το έκανα. Εχω σπουδάσει στην καλύτερη νομική σχολή της χώρας κι αποφοίτησα με άριστα. Αμέσως μετά μού πρόσφεραν θέση συνεταίρου σε μία από τις καλύτερες εταιρίες της Νέας Υόρκης. Δούλεψα ως δικηγόρος στα μεγαλύτερα δικαστήρια της Αμερικής. Εχω επιχειρηματολογήσει μπροστά σε δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Και τώρα ο Ρότζερ Εϊλς με θέλει να “κάνω μια στροφή”. Αν το έκανα; Το έκανα. Θα έδινα τα πάντα για να γυρίσω πίσω. Να διορθώσω τι παίχτηκε σε εκείνη τη στιγμή. Ελα μωρέ, τι σου ζήτησε. Να σηκωθείς και να κάνεις μια στροφή. Αν κανείς δεν ξέρει πόσο εξευτελισμό νιώθεις σε μία τέτοια στιγμή, δεν μπορώ να τον βοηθήσω.» | Μέγκαν Κέλι

Ψέμμα Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Εϊλς, Ιρένα Μπριγκάντι, που στο τέλος εμφανίζεται να υποστηρίζει τις γυναίκες (λέει στον Είλς ότι «δεν μπορώ να λασπώσω τις γυναίκες στον Τύπο, η δουλειά μου είναι να διαφημίζω το προϊόν του σταθμού») δεν το έκανε ποτέ. Αντιθέτως. «Ολα τα βρώμικα δημοσιεύματα για τις γυναίκες που μίλησαν ήταν δική της δουλειά. Δε θα έδινε ούτε στον άγγελό της νερό».

Αλήθεια Ολες αυτές οι γυναίκες είναι εκτός τηλεόρασης. Κάποιες έχουν χάσει τα σπίτια τους. Ο Ρότζερ Εϊλς «απολύθηκε» με αποζημίωση 40 εκατομμύρια δολάρια. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ποια σκηνή τις έκανε όλες να ξεσπάσουν στα κλάματα; Οχι αυτή που φαντάζεστε. Αλλά η σκηνή του ασανσέρ. Πραγματικά, πατήστε το play.


Διαβάστε περισσότερα: