Buzz

O Mάθιου ΜακΚόναχεϊ επιστρέφει στο ρόλο στον οποίο χρωστάει την καριέρα του

στα 10

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο 52χρονος πρωταγωνιστής επιστρέφει στο Κλάντον του Μισισίπι.

O Mάθιου ΜακΚόναχεϊ επιστρέφει στο ρόλο στον οποίο χρωστάει την καριέρα του

Alirght, alright, alright: ναι, μπορεί ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ να μας πρωτοσυστήθηκε στο «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, όμως δεν ήταν αυτός ο ρόλος που έδωσε την ώθηση στη χολιγουντιανή καριέρα του.

Η cult νεανική κωμωδία του Λινκλέιτερ ήρθε πρώτη, το 1993, κι επίσης η αξιόλογη ερμηνεία του στο «Lonestar» του Τζον Σέιλς ακολούθησε αμέσως μετά. Ομως η ταινία που έκανε το απαραίτητο buzz για να βρεθεί ο ΜακΚόναχεϊ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο επίκεντρο του χολιγουντιανού χάρτη, ήρθε το 1996. Με μία ιστορία που τον ήθελε στο Κλάντον του Μισισίπι, ανάμεσα στους Σάμιουελ Τζάκσον, Σάντρα Μπούλοκ, Ασλεϊ Τζαντ, Ολιβερ Πλατ και Κέβιν Σπέισι, και κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Τζόελ Σουμάχερ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ θέλει να κατέβει στις εκλογές για Κυβερνήτης του Τέξας!

a time to kill 607

Το «A Time to Kill», η κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Τζον Γκρίσαμ, έσκασε το 1996 στις μεγάλες οθόνες μας και μάς έκανε να ψαχνόμαστε: ποιος είναι αυτός ο 26χρονος ηθοποιός στον πρωταγωνιστικό ρόλο του νεαρού λευκού δικηγόρου που υπερασπίζεται έναν μαύρο κρατούμενο, που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο λευκούς που βίασαν την κόρη του; Κι όλο αυτό στον αμερικανικό Νότο - με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ακόμα και σήμερα.

Το εξώφυλλο του Vanity Fair που είχε συνοδεύσει την πρεμιέρα της ταινίας δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης: ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ ήταν ο νέος σταρ του Χόλιγουντ. Η συνέντευξη μάλιστα τον αποκαλούσε «Πολ Νιούμαν» της εποχής μας - ένα παρατσούκλι που του έμεινε για κάποια χρονια (μέχρι η εντελώς χύμα χίπικη surfer περσόνα του να το τσαλακώσει εντελώς).

Matthew McConaughey 607 1

«A Time for Mercy» Σήμερα διαβάζουμε ότι o ΜακΚόναχεϊ υπέγραψε για να επιστρέψει στο ρόλο του δικηγόρου υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς για το σίκουελ του «A Time to Kill». Το βιβλίο του Γκρίσαμ, «A Time for Mercy», ακολουθεί τον δικηγόρο σε μία άλλη δικαστική του περιπέτεια και, αυτή τη φορά, θα μεταφερθεί στη (μικρή) οθόνη ως τηλεοπτική μίνι σειρά από το ΗΒΟ.

Η υπόθεση θέλει τον δικηγόρο στο επίκεντρο μίας ακόμα δικαστικής διαμάχης που έχει διχάσει την κοινή γνώμη: ο Μπρίγκανς τώρα πρέπει να υπερασπιστεί τον 16χρονο Ντρου Γαμπλ, ένα νεαρό αγόρι που κατηγορείται ότι σκότωσε τον τοπικό σερίφη. Η κοινότητα του Κλάντον ζητά ξανά καταδίκη και θανατική ποινή, όμως ο Μπρίγκανς ερευνά σε βάθος τι συνέβη και ανακαλύπτει όσα κρύβονται βαθιά κάτω από την υποκριτική κοινωνία του Μισισίπι. Αυτό όμως βάζει σε κίνδυνο τον ίδιο, την οικογένειά του και την καριέρα του...

Ο ΜακΚόναχεϊ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει στο ρόλο, ενώ το ΗΒΟ (με το οποίο έχει ξανασυνεργαστεί στο «True Detective») υποσχέθηκε ότι η απόφαση το βιβλίο να διασκευαστεί ως τηλεοπτική σειρά δεσμεύει σεναριογράφους και παραγωγούς σε μία εκ βαθέων ανάλυση της ιστορίας και των χαρακτήρων.

Διαβάστε περισσότερα: