Buzz

Ο Ματ Ντέιμον προτιμά να εμπιστευτεί την επιστήμη από κάτι που διάβασε στο Facebook

στα 10

O διάσημος ηθοποιός εκφράζει τη γνώμη του για το θέμα της διστακτικότητας απέναντι στον εμβολιασμό.

Ο Ματ Ντέιμον προτιμά να εμπιστευτεί την επιστήμη από κάτι που διάβασε στο Facebook

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος είναι διστακτικός στο να εμβολιαστεί και δεν θέλω να τους υποτιμήσω. Για μένα, είναι δύσκολο. Εχω μερικούς φίλους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω οργανισμού που δεν μπορεί να αναπτύξει αντισώματα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασιστούν σε εμάς τους υπόλοιπους για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Αντιμετωπίζω το θέμα με αυτό το πρίσμα.»

Αυτό δήλωσε ο Ματ Ντέιμον σε συνέντευξή του για το επερχόμενο «Stillwater», όταν ρωτήθηκε για το θέμα των εμβολιασμών και το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

«Είναι μια προσωπική επιλογή. Και αυτό είναι η ομορφιά της Αμερικής. Είναι μια ελεύθερη χώρα. Κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να δεχτεί κάτι διαφορετικό. Αλλά γέρνω σοβαρά προς το να εμπιστευθώ την επιστήμη παρά κάτι που διαβάζω στο Facebook.»

Αναφερόμενος και στην εποχή της καραντίνας - τότε ο Ματ Ντέιμον είχε συμμετάσχει μαζί με το καστ του «Contagion» σε καμπάνιες υπέρ των μέτρων ασφαλείας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ο ηθοποιός δήλωσε πως θα ήταν καλύτερο τα μέτρα στην αρχή της πανδημίας να ήταν πιο εντοπισμένα στο τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον, παρά στο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ατομικά. «Είναι θέμα οπτικής γωνίας, αν κοιτάς την πανδημίας ως κάτι που συμβαίνει σε σένα ή κάτι που συμβαίνει σε όλους εμάς.»

Διαβάστε κι αυτό: Ο Σον Πεν αρνείται να ξαναπάει στο γύρισμα του «Gaslit» αν δεν εμβολιαστεί ολόκληρο το συνεργείο