Buzz

«Los Angeles Plays Itself»: Το εμβληματικό ντοκιμαντέρ για την Πόλη των Αγγέλων στο Exile Room

στα 10

Το σημαντικότερο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ για τη σχέση πάθους του σινεμά με το Λος Αντζελες, στο Exile Room την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο.

Flix Team
«Los Angeles Plays Itself»: Το εμβληματικό ντοκιμαντέρ για την Πόλη των Αγγέλων στο Exile Room

Επικής διάρκειας και φιλοδοξίας, το εμβληματικό ντοκιμαντέρ του Τομ Αντερσεν που ολοκληρώθηκε το 2003 εξερευνά την περίπλοκη σχέση ανάμεσα στις ταινίες και στη θρυλική τους γενέτειρα – όπως αποκαλύπτεται αποκλειστικά μέσα από τα ίδια τα φιλμ.

Από τις χαρακτηριστικές του γειτονιές μέχρι τις εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κατοικίες του, το Λος Αντζελες έχει αποτελέσει το σκηνικό για αναρίθμητες ταινίες. Σε αυτή την εκθαμβωτική δημιουργία, ο Αντερσεν παίρνει τους θεατές από το χέρι σε μια ιλιγγιώδη ξενάγηση στην αληθινή και κινηματογραφική ιστορία της μητρόπολης, διασχίζοντας σχεδόν 100 χρόνια, από την περίοδο του βωβού έως τη σύγχρονη εποχή. Σαν ένας ντετέκτιβ σε αναζήτηση ενός ασύλληπτου αντιπάλου, ο Αντερσεν διερευνά τις μυριάδες ιστορίες και τους θρύλους που έφτασαν να καθορίζουν αυτό το «εργοστάσιο ονείρων».

λοσ

λοσ

los

Με εξαντλητική έρευνα και πληθώρα αποσπασμάτων, διηγήσεων και αναλύσεων, αφαιρεί επιδέξια τα στρώματα της μυθοπλασίας για να αποκαλύψει την αληθινή πόλη και τις πραγματικές ζωές των κατοίκων της πίσω από τα εκτυφλωτικά φώτα.


Los Angeles Plays Itself του Τομ Αντερσεν | ΗΠΑ | 169' | Υπότιτλοι στα αγγλικά | Προλογίζει ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου («Ιστορία 52», «Τετάρτη 04.45») | Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Exile Room

los