Buzz

«Lord of Chaos»: ο Ρόρι Κάλκιν πρωταγωνιστεί σε μία death metal αληθινή ιστορία

στα 10

O διάσημος νoρβηγός music video σκηνοθέτης, Γιόνας Ακερλουντ, καταθέτει μία ταινία για μία αληθινή death metal μπάντα που πήρε το όνομά της πολύ σοβαρά.

«Lord of Chaos»: ο Ρόρι Κάλκιν πρωταγωνιστεί σε μία death metal αληθινή ιστορία

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, μία σειρά από εγκλήματα στο Οσλο της Νορβηγίας μοιάζουν να σχετίζονται με τα μέλη της μπάντας Mayhem. Οι Mayhem είναι death metal και προσφέρουν σόου επί σκηνής: ο τραγουδιστής τους κόβεται και λούζει με το αίμα του τους headbangers ή πετάει γουρουνοκεφαλές στο κοινό. Οταν όμως ένας φαν τους αυτοκτονεί και οι φωτογραφίες του πτώματος κυκλοφορούν με το logo της μπάντας, οι Mayhem εκτοξεύουν τη δημοτικότητά τους. Και τότε πρέπει να επιλέξουν: θα τεντώσουν τα όρια μεταξύ σόου και της βίαιης εγκληματικότητας; Και τότε αρχίζει το... πραγματικό χάος (mayhem).

Διαβάστε κι αυτό: Τι σχέση έχει ο 3ος κύκλος του True Detective με το death metal;

Lord of chaos 607 1

Lord of chaos 607 2

Παίρνοντας ως βάση το ομώνυμο βιβλίο του 1998, αλλά και με ένα περιπαιχτικό υπότιτλο «βασισμένο στις αλήθειες και τα ψέματα αυτής της ιστορίας», η ταινία του νορβηγού Γιόνας Ακερλουντ θέλει να πάρει ως αφορμή τη ζωή για να μιλήσει για death (metal) και τα όρια της ποπ κουλτούρας.

Δείτε κι αυτό: O Γιόνας Ακερλουντ σκηνοθετεί το «Haunted» της Beyonce με την πιο kinky διάθεση!

Ο Ακερλουντ ονομάζει την ταινία «ένα ερωτικό γράμμα στην εφηβεία του», καθώς βουτά στις νεανικές του μνήμες και στη δική του αγάπη για το hard rock. Το ότι επέλεξε να ένα θρίλερ για να εξετάσει τι συνέβη τότε με τους Mayhem, δεν εκπλήσσει. Αλλωστε αν κανείς θυμηθεί τα μουσικά βίντεο που έχει υπογράψει (πχ το «Telephone» της Lady Gaga) θα καταλάβει ότι η εικονογραφία του ήταν πάντα οριακή, ωμή και προκλητική - έβγαζε περιπαιχτικά τη γλώσσα στο τι παίρνει στα σοβαρά και με τι κάνει (κατάμαυρη) πλάκα.

Lord of chaos 607 3

Lord of chaos 607 4

Στο ρόλο του κεντρικού ήρωα, ο Ρόρι Κάλκιν, ενώ τον πλαισιώνουν και οι Εμορι Κοέν («The OA»), Σκάι Φερέιρα («Baby Driver») και Τζακ Κίλμερ («Summer ’03»),

Δείτε το trailer και πείτε μας τη γνώμη σας: για headbanging ή για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο;

.

Διαβάστε ακόμα: