Buzz

«Δεν είμαι ρατσιστής»: Ο Λίαμ Νίσον απαντά στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τις δηλώσεις του

στα 10

Παίρνοντας θέση μια μέρα μετά που έγινε trending topic στο twitter, o Λίαμ Νίσον εξηγεί αυτά που είπε και αντιδρά στους χαρακτηρισμούς που τον θέλουν να είναι ρατσιστής.

«Δεν είμαι ρατσιστής»: Ο Λίαμ Νίσον απαντά στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τις δηλώσεις του

Κατά τη διάρκεια της προώθηση της νέας του ταινίας, «Ψυχρή Καταδίωξη», που βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, ο Λίαμ Νίσον έκανε μια δήλωση που έχει προκαλέσει ήδη αρνητικές αντιδράσεις από θαυμαστές του και μη.

Η αφήγησή του για μια εποχή όπου μετά από το βιασμό μιας φίλης του ήταν έτοιμος να σκοτώσει έναν οποιοδήποτε «μαύρο μπάσταρδο» για εκδίκηση ήταν μια ικανή αφορμή για να γεμίσουν τα social media με οργισμένες αντιδράσεις για ρατσιστική συμπεριφορά, memes που λες και φτιάχνονται στο δευτερόλεπτο, ένα πανικό που σίγουρα ο Λίαμ Νίσον δεν είχε φανταστεί ότι θα προκαλούσε ποτέ.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά: Ο Λίαμ Νίσον είναι trending topic στο twitter. Οχι για καλό!

Προς απάντηση όλων των κατηγοριών, ο Λίαμ Νίσον δήλωσε: «Δεν είμαι ρατσιστής».

Και συνέχισε: «Δεν είχα νιώσει ποτέ έτσι, ήταν σαν μια πρωτόγονη ορμή. Τη ρώτησα αν ήξερε τον θύτη. Αν ήταν άντρας. Τη φυλή του. Μου είπε ότι ήταν μαύρος... Μετά από αυτό για μερικές νύχτες έβγαινα συνειδητά στα μέρη όπου κυκλοφορούν μαύροι, αναζητώντας την αφορμή για να ελευθερώσω όλη αυτή τη βία που ένιωθα. Το έκανα ίσως τέσσερις ή πέντε φορές. Με σόκαρε. Αυτή η πρωτόγονη ορμή. Με σόκαρε και με πλήγωσε. Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε έναν ιερέα. Είχα δύο καλούς φίλους με τους οποίους μίλησα για να το διώξω από μέσα μου.»

Ο Λίαμ Νίσον συμπλήρωσε επίσης πως θα ενεργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αν το άτομο που επιτέθηκε στην φίλη του ήταν λευκός. «Αν μου έλεγε πως ήταν Ιρλανδός ή Σκοτσέζος ή Βρετανός ή Λιθουανός θα είχα την ίδια αντίδραση- το ξέρω. Προσπαθούσα να υπερασπιστώ την φίλη μου.»

Δείτε εδώ το απόσπασμα της συνέντευξης στην εκπομπή «Good Morning America»: