Buzz

Χρυσές Νύχτες 2020: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς για τα μάτια σας μόνο

στα 10

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τις Χρυσές Νύχτες, μια πρωτοβουλία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και των βραβείων Σεζάρ, με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς, απ’όλο τον κόσμο.

Flix Team
Χρυσές Νύχτες 2020: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς για τα μάτια σας μόνο

25 Ακαδημίες Κινηματογράφου, από τις ΗΠΑ ως την Ταϊβάν κι από τη Σουηδία ως τη Σενεγάλη, συνεισφέρουν τις ταινίες μικρού μήκους που βράβευσαν τη χρονιά που πέρασε, δημιουργώντας μια μοναδική συλλογή που προβάλλεται διεθνώς, σε μεγάλες πόλεις, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Φέτος, οι προβολές του αφιερώματος «Χρυσές Νύχτες» θα φιλοξενηθούν με είσοδο δωρέαν στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα), την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας κατά της πανδημίας, ενώ όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Ανάμεσά στις ταινίες που θα προβληθούν και οι τρεις ελληνικές ταινίες που βραβεύθηκαν με τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία μυθοπλασίας (το «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη), στην κατηγορία τεκμηρίωσης (ο «Χειροπαλαιστής» του Γιώργου Γούση) και στην κατηγορία animation μικρού μήκους (το «Heatwave» του Φωκίωνα Ξένου).

χρυσές Νύχτες 2020

Για τη διευκόλυνση όλων, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ, μία μέρα πριν την κάθε προβολή.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις «Χρυσές Νύχτες 2020» στο επίσημο site της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

χρυσές Νύχτες 2020