Buzz

Mην ανησυχείτε. Ούτε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχει καταλάβει το «Inception»

στα 10

Μιας κι όλοι έχουμε αναλωθεί σε λίστες, ο ΝτιΚάπριο επιβεβαιώνει γιατί πρέπει να το ψηφίσουμε για τη WTF ταινία της δεκαετίας.

Mην ανησυχείτε. Ούτε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχει καταλάβει το «Inception»

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο βρέθηκε μαζί με τον Μπραντ Πιτ στο podcast του κωμικού Μαρκ Μάρον («Joker», «GLOW», «Easy») το οποίο, πολύ εύστοχα, ονομάζεται «WTF podcast». Και συζήτησαν τα WTF της καριέρας τους.

Οταν ήρθε η σειρά του Λίο, ο Μάρον τον ρώτησε ευθέως: «τι στο διάβολο συμβαίνει στο τέλος του Inception;» Κι ο ΝτιΚάπριο πολύ ειλικρινά απάντησε «δεν έχω την παραμικρή ιδέα!»

Οπότε πώς παίζεις σε μία ταινία που δεν καταλαβαίνεις;

«Ρίχνεις όλη σου την προσοχή στον ήρωά σου, φίλε μου, τι άλλο να κάνεις; Πάντα θέλω να καταλαβαίνω την ιστορία μιας ταινίας, αλλά όταν έχεις να κάνεις με τον Κρίστοφερ Νόλαν και το πώς λειτουργεί το μυαλό του...ξέχασέ το. Πώς συναρμολογήθηκε το παζλ του "Inception"; Ολοι προσπαθούσαμε, συνεχώς, να ενώσουμε τα κομμάτια και κανείς μας δεν τα κατάφερε..»

Δείτε κι αυτό: «Μην προσπαθείς να το καταλάβεις. Νιώσε το»: Ο Κρίστοφερ Νόλαν στην πιο φιλόδοξη στιγμή του στο τρέιλερ του «Tenet»

Inception 607

Τελικά, η ταινία βγάζει νόημα; «Οπως το βλέπει κανείς. Αυτό εξαρτάται από τον κάθε θεατή» ήταν η (διπλωματική) απάντηση του ΝτιΚάπριο.

Εχει ενδιαφέρον πάντως ότι φέτος το καλοκαίρι το «Inception» κλείνει 10 χρόνια από την πρεμιέρα του. Και η απάντηση στο «τι στο διάβολο συνέβη» συνεχίζει να αιωρείται σαν ένα inside joke στη συλλογική κινηματογραφική συνείδηση.

Εχει κι αυτό την αξία του...

Διαβάστε περισσότερα: