Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα «Leoforio» διασχίζει την Ελλάδα της κρίσης

στα 10

Το ντοκιμαντέρ των Κατρίν Κατελά και Σου Αγιελό, με τη στήριξη του Ταμείου Συμπαραγωγών Ελλάδας - Γαλλίας και ελληνική συμπαραγωγή της Blonde, κάνει πρεμιέρα στο Visions du Réel της Νιόν στην Ελβετία τον Απρίλιο.

Flix Team
Ενα «Leoforio» διασχίζει την Ελλάδα της κρίσης

Ενα ταξίδι, μια καθημερινή βόλτα εκατοντάδων χιλιομέτρων με το λεωφορείο. Από την χαοτική, πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα Αθήνα μέχρι την πιο μικρή απομακρυσμένη πόλη, το λεωφορείο διασχίζει ακτές, ορεινούς δρόμους και έρημα χωριά. Μια σύντομη ματιά στην καθημερινότητα, ένα βλέμμα στην ανθεκτικότητα των ανθρώπων σε εποχές κρίσης.

Το «Leoforio» ακολουθεί τρεις οδηγούς των ΚΤΕΛ, εν μέσω της ελληνικής κρίσης και μέσα από τις καθημερινές ιστορίες τους κοιτάζει από τη μία ένα συνεταιρισμό που προσπαθεί να μην εναρμονιστεί με τη σκληρότητα των εργατικών συμβιβασμών που έγιναν στα χρόνια της κρίσης και από την άλλη μια χώρα που αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Bella» της Θέλγιας Πετράκη στο Visions du Réel

Σκηνοθετούν η Κατρίν Κατελά και η Σου Αγιελό, έμπειρες ντοκιμαντερίστριες και παραγωγοί, με έντονη κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Η ταινία ήταν ένα από τα ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτήθηκαν από το ταμείο συμπαραγωγών Ελλάδας - Γαλλίας, με τη Φένια Κοσοβίτσα της Blonde στην ελληνική πλευρά της παραγωγής.

Το «Leoforio» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Visions du Réel που διεξάγεται φέτος από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 2 Μαίου 2020 στην ελβετική πόλη Νιόν.