Buzz

Να γιατί δέχθηκε ο Ντέιβιντ Λιντς να πρωταγωνιστήσει στο «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας Τόνι Κούσνερ, η Λόρα Ντερν έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Να γιατί δέχθηκε ο Ντέιβιντ Λιντς να πρωταγωνιστήσει στο «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κατάφερε να μαζέψει ένα πραγματικά εντυπωσιακό καστ για τη νέα του ταινία «The Fabelmans», με ονόματα όπως τη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Πολ Ντέινο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Αλλά ένας από αυτούς ίσως ήταν εκείνος που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις περισσότερο από όλους ήταν το όνομα του Ντέιβιντ Λιντς.

Ο Λιντς παίζει τον ρόλο του Τζον Φορντ στην ταινία, και ο σεναριογράφος της Τόνι Κούσνερ, μιλώντας στο The Film Stage, ανέφερε την ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο αυτό κάστινγκ. Καθώς εργάζονταν πάνω στην σκηνή του Φορντ, άρχισαν να περνάνε από κάστινγκ πολλοί και διάφοροι ηθοποιοί που του έμοιαζαν κάπως, αλλά ήταν και πολύ νέοι. Μέχρι που ο σύζυγος του Κούσνερ, ο Μαρκ Χάρις, πρότεινε τον Λίντς.

Διαβάστε ακόμα: «Οι ταινίες είναι τα όνειρα που ποτέ δεν ξεχνάς». Πρώτο τρέιλερ του «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

David Lynch

«Είχα έναν υποψήφιο για τον Φορντ με τον οποίο ήμουν αρκετά παθιασμένος. Αλλά ο Χάρις ανέβηκε στο γραφείο του και είπε “δώσε μου μερικά δευτερόλεπτα”. Στη συνέχεια επέστρεψε κάτω. Νομίζω ότι πήγε να το τσεκάρει και, φυσικά, για να βεβαιωθεί ότι είχε δίκιο. Τότε είπε “έχω μια υπέροχη ιδέα. Δεν θα συμβεί ποτέ γιατί δεν θα δεχτεί ποτέ να το κάνει, αλλά θα έπρεπε να είναι ο Ντέιβιντ Λιντς.”»

Εκείνος και ο Σπίλμπεργκ λάτρεψαν αμέσως την ιδέα, αλλά ήξεραν πολύ καλά πως κανείς τους δεν θα μπορέσει να πείσει τον Λιντς να έρθει για να παίξει τον ρόλο. Εκτός αν μεσολαβούσε μια κοινή τους φίλη, η Λόρα Ντερν. Κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη συνεργασία του Λιντς με τον Σπίλμπεργκ. Μόλις ο Σπίλμπεργκ και ο Κούσνερ βρήκαν τον Τζον Φορντ τους, η σκηνή κύλησε ομαλά. Ο Κούσνερ τη χαρακτήρισε μια από τις αγαπημένες του μέρες στα γυρίσματα.

«Ηταν μια καταπληκτική μέρα στο πλατό. Ολο το συνεργείο έλεγε πως αυτό ήταν το πιο meta πράγμα που έχουν δει ποτέ: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ να σκηνοθετεί τον Γκάμπριελ Λαμπέλ που υποδύεται τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος συναντά τον Τζον Φορντ που υποδύεται ο Ντέιβιντ Λιντς.»

Η ταινία «The Fabelman» θα κυκλοφορήσεις στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου.