Buzz

To μικρού μήκους «Μη με Λησμόνει» του Κυριάκου Κανέλλου ένα βήμα πριν το... διάστημα

στα 10

Σημαντική πρόκριση για το πρότζεκτ μικρού μήκους του αυτοδίδακτου Κυριάκου Κανέλλου στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό New Worlds Film Competition της European Space Agency.

Flix Team
To μικρού μήκους «Μη με Λησμόνει» του Κυριάκου Κανέλλου ένα βήμα πριν το... διάστημα

Τον Μάρτιο του 2021, η ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) προκήρυξε διαγωνισμό σεναρίου μικρού μήκους σχετικό με τα διαστημικά ταξίδια, με τον γενικό τίτλο New Worlds Film Competition και θέμα την κατάκτηση του διαστήματος. Ο διαγωνισμός αφορά σενάρια ταινιών μικρού μήκους, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και animation. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σενάρια από τις χώρες που συμμετέχουν στην ESA.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε πρώτη φάση θα εγκριθούν 10 σενάρια ανά κατηγορία, σε δεύτερηφάση και μετά από σχετικό pitching των σεναρίων θα προκριθούν 4 σενάρια ανά κατηγορία τα οποίαθα λάβουν από 5.000 ευρώ και τελικά, ένα σενάριο από κάθε κατηγορία θα υποστηριχθεί παραγωγικάμε ποσό 70.000 Ευρώ για τις ταινίες μυθοπλασίας και animation και 35.000 Ευρώ για την ταινίατεκμηρίωσης.

Οι παραγωγές θα έχουν επίσης πρόσβαση στα οπτικοακουστικά αρχεία της ESAκαι επιστημονική υποστήριξη από την υπηρεσία. Τα σενάρια κρίνονται από ολιγομελείς επιτροπέςειδικών που συγκροτούνται με ευθύνη έγκυρων διεθνών φεστιβάλ. Για τη μυθοπλασία, υπεύθυνοςεπιλογής ορίστηκε το αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Αμβούργου, KurzfilmFestival Hamburg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαββάτου 29/5/2021 από το Φεστιβάλ Αμβούργου, το σενάριο τηςταινίας με τίτλο «Μη με Λησμόνει» του Κυριάκου Κανέλλου, επελέγη στα 10 καλύτερα σενάριαμυθοπλασίας του διαγωνισμού.

Ο σεναριογράφος θα συμμετάσχει σε online pitching στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ταινιών ΜικρούΜήκους του Αμβούργου, μαζί με τα υπόλοιπα 9 σενάρια που προκρίθηκαν σε αυτήν την φάση. ΤηνΚυριακή 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν τα 4 σενάριαπου προκρίνονται στην ημιτελική φάση.

Ο σαραντάχρονος Κυριάκος Κανέλλος, σεναριογράφος της ταινίας, γεννήθηκε και ζει στην Τρίπολη.Είναι αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής και έχει γυρίσει ταινίες μικρού μήκους, μηδενικούπροϋπολογισμού. Την εποχή αυτή, ανάμεσα σε άλλα σχέδια, επεξεργάζεται την προπαραγωγή τουπαραπάνω σεναρίου («Μη με Λησμόνει»), ενώ ολοκλήρωσε τη συγγραφή του σεναρίου μιας ταινίαςμεγάλου μήκους.

Ακολουθήστε τον Κυριάκο Κανέλλο στο Facebook