Φεστιβάλ / Βραβεία

Κυριακή 06.11: τι να δείτε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Τόσες αίθουσες, τόσες ταινίες. Ποια να επιλέξει ο τολμηρός φεστιβαλιστής; Η καθημερινή απάντηση στο Flix.

Κυριακή 06.11: τι να δείτε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
«Ιστορίες της Νύχτας» του Μισέλ Οσελό

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την Κυριακή σας παρά με το «Ιστορίες της Νύχτας» του Μισέλ Οσελό. Ο παραμυθένιος κόσμος απίθανης ομορφιάς του Γάλλου animator σας περιμένει στους Ανοιχτούς Ορίζοντες με μια προβολή που θα σας κάνει για λίγο να πιστέψετε ότι η ζωή κρύβει μαγικές εκπλήξεις. Δείτε το τρέιλερ.

Το ίδιο τμήμα περιλαμβάνει πολλές και... επώνυμες εναλλακτικές σήμερα. «Το Παιδί με το Ποδήλατο» των Βέλγων auteurs Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν που απέσπασαν φέτος το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών προσφέρει σκεπτόμενη συγκίνηση. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το τρέιλερ.

Ο Ματιέ Κασοβίτς ταράζει ξανά τα νερά με το «Η Τάξη και το Ηθικό», μια τολμηρή πολιτική ταινία από εκείνες που μας αρέσει να τον βλέπουμε να σκηνοθετεί. Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Ο Μπρινό Ντιμόν, της «Φλάνδρης» και του «L’ Humanite» παρουσιάζει τη νέα του ταινία, «Hors Satan», ένα τρόπον τινά ρομαντικό θρίλερ, όπου όμως οι διάλογοι σχεδόν απουσιάζουν και η συναρπαστική δράση είναι σχεδόν... ακίνητη, με το χαρακτηριστικό τρόπο του σκηνοθέτη. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε ένα κλιπ εδώ.

Στο αφιέρωμα στον Αυστριακό Ούλριχ Σάιντλ, προβάλλεται σήμερα μια από τις χαρακτηριστικότερες ταινίες του, το «Σκυλίσιες Μέρες», βραβευμένο με Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2001, που απεικονίζει τα δεινά μιας ομάδας εύθραυστων χαρακτήρων με ωμό συναίσθημα και ειρωνική ισορροπία. Δείτε το τρέιλερ.

Στην Κυριακάτικη βόλτα σας, επισκεφθείτε την έκθεση του Σπύρου Στάβερη, «Ενας Κόσμος Χωρίς Περιθώρια», στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Σπύρος Στάβερης και δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης εδώ.

Ολες οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το Φεστιβάλ Δράμας προβάλλονται σε δύο μέρη σήμερα. Μάθετε περισσότερα εδώ και αφιερώστε την ημέρα σας σε μικρής διάρκειας εμπνευσμένα φιλμ με μεγάλη προοπτική!

Το Διεθνές Διαγωνιστικό προτείνει τη «Φωτιά» της Γερμανίδας Μπριγκίτε Μαρία Μπέρτελε, με θέμα το πότε μια γυναίκα, για τον εαυτό της και τους άλλους, περνά από το ρόλο του θύματος σε αυτόν του θύτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δώστε μια ευκαιρία στο «Με τις Καλύτερες Προθέσεις» του Ρουμάνου Αντριαν Σιτάρου, στο τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, την ταινία που απέσπασε τα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Δείτε το τρλειλερ εδώ.

Δύο οι Ελληνικές Ταινίες που προβάλλονται σήμερα, και οι δύο πρωτοεμφανιζόμενων στη μεγάλου μήκους σκηνοθετών. Ο Θανος Τσαβλής, με το «F.L.S.», διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης ανεξάρτητης ελληνικής ταινίας πολεμικών τεχνών! Διαβάστε τη συνέντευξη του Θάνου Τσαβλή και δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από την ταινία εδώ. Ο Γιώργος Γκικαπέππας, με την «Πόλη των Παιδιών», εισχωρεί στις ιστορίες τεσσάρων ζευγαριών και παρατηρεί το πώς ο ερχομός ενός παιδιού επιδρά στη σχέση ή και στη ζωή τους. Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Γκικαπέππα και δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από την ταινία εδώ.

Κι αν η μέρα τελειώνει κι αισθάνεστε ότι κάτι λείπει... απολαύστε στη μεγάλη οθόνη το «Πέρα απ’ τον Παράδεισο», την πρώτη ταινία του Τζιμ Τζάρμους, σε παραγωγή της Σάρα Ντράιβερ. Δείτε το τρέιλερ και νοσταλγείστε. Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί...