Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2011: Kλιπ από το «Hors Satan» του Μπρούνο Ντιμόν

στα 10

Ενας άντρας, μια γυναίκα, μια καραμπίνα. Το πρώτο κλιπ από το «Hors satan», είναι... θαύμα!

Κάννες 2011: Kλιπ από το «Hors Satan» του Μπρούνο Ντιμόν
The hills are alive...

Η προηγούμενη ταινία του Μπρούνο Ντιμόν «Hadewijch» δεν έφτασε καν στις ελληνικές αίθουσες και το Hors Satan αναγκάστηκε να βολευτεί στο Un Certain Regard των Καννών, αντί για το διαγωνιστικό.

Μην πάρετε όμως τα δυο παραπάνω (ασύνδετα μεταξύ τους) γεγονότα, ως κάποιου είδους κρίση για την πορεία της καριέρας του, διότι όχι απλά το «Hadewijch» ήταν εξαιρετικό, αλλά και γιατί είμαστε βέβαιοι πως και η καινούρια του ταινία θα είναι πολύ καλύτερη από κάμποσες που κέρδισαν μια θέση στο κυρίως πρόγραμμα. Το πρώτο κλιπ από το φιλμ μοιάζει συναρπαστικό -με τον τρόπο του Ντιμόν φυσικά.

Οσο για την ιστορία του φιλμ που μέχρι πρότινος λεγόταν «L' Empire»; Είναι τοποθετημενη σ' έναν απομονωμένο οικισμό δίπλα σε ένα κανάλι, σε μια περιοχή με βάλτους και αμμόλοφους, όπου περιπλανιέτια ο δίαμονας. Ένας ξένος ζει εκεί μέρα με τη μέρα, κυνηγώντας λαθραία, ανάβοντας φωτιές, κάνοντας προσευχές. Η κόρη ενός αγρότη έρχεται κοντά του, τον προσέχει και τον ταίζει. Εκείνος θα σκοτώσει τον πατέρα της που την κακομεταχειρίζεται, θα σώσει ένα αγόρι από τους πόνους του και θα πολεμήσει το δαίμονα, μέχρις ότου ένα θαύμα θα συμβεί...