Buzz

Το Kino Athens συστήνει το έργο της Μπεατρίς Κορντόν

στα 10

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στο Bios, γνωρίστε το έργο μιας ιδιοσυγκρασιακής δημιουργού που γυρίζει αυτή τη στιγμή ταινία στην Ελλάδα.

Flix Team
Το Kino Athens συστήνει το έργο της Μπεατρίς Κορντόν

Tολμηρό, πηγαίο και μη συνταγιακό, το έργο της Μπεατρίς Κορντόν προτείνει μία έντονη κι ανήσυχη αισθητικά εμπειρία. Οι δύο τελευταίες της ταινίες «Dithyrambe pour Dionysos - et avec la Nuit Reviendra le Temps de l’oubli» (2007) και «Les Insensés, Fragments pour un Passage» (2014), που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, αποτελούν τα δύο πρώτα μέλη ενός τριπτύχου σε εξέλιξη και βρίσκονται στο σταυροδρόμι ντοκιμαντέρ, εικαστικών τεχνών και πειραματικού κινηματογράφου. Είτε πρόκειται για θεήλατο, διονυσιακό μεθύσι, είτε για αχαρτογράφητες εσωτερικές εκρήξεις, μεταξύ σκοταδιού και φωτός, η Μπεαρτίς Κορντόν εφευρίσκει μία ολόδική της, πρωτάκουστη γλώσσα, κινηματογραφικά και γλωσσολογικά, στην άκρη των ονείρων αισθητηριακά, που ξεφεύγουν από τον οποιοδήποτε έλεγχό μας.

Η περιγραφή του έργου της Μπεατρίς Κορντόν από τους οργανωτές του Kino Athens, περικλείει όλες τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις ταινίες της και τις τοποθετούν σε ένα αχαρτογράφητο τόπο όπού η αφήγηση επανεφευρίσκεται από την αρχή. Στο αφιέρωμά στο έργο της που επιμελείται η Ολια Βερροιοπούλου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, η Γαλλίδα σκηνοθέτης θα είναι παρούσα για να παρουσιάσει το ιδιοσυγκρασιακό τρόπο με τον οποίο δουλεύει, αλλά και για το το τρίτο μέρος του τριπτύχου, που κινηματογραφεί εδώ και έναν χρόνο στην Ελλάδα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kino Athens στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook

dithyrambe

Διθύραμβος προς τιμήν του Διόνυσου - και με το σκοτάδι θα επανέλθει η λήθη
(Dithyrambe pour Dionysos - et avec la nuit reviendra le temps de l’oubli)
Γαλλία, 2007, 56'
Super 8 mm, DV Cam, Έγχρωμο, με ήχο
Γλωσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά

Ο Διόνυσος, θεός του κρασιού, γιος του Δία και μιας θνητής, μισός άνθρωπος μισός θεός, μήτε άνθρωπος μήτε θεός, μαζί θνητός και αθάνατος, μας προσφέρει έναν κόσμο, στον οποίο οι ταυτότητες δεν είναι ξεκάθαρες και ο χρόνος δεν είναι γραμμικός. Πέρα από τον ίδιο τον μύθο, η ταινία αυτή επιχειρεί να αποκαταστήσει το νόημα της μυθικής πράξης – δημιουργώντας μία άχρονη, μη ιστορική αφήγηση, που μας διηγείται τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες συνδέονται με τον κόσμο.

περασμα

Το Παράλογο, Θραύσματα για Πέρασμα
(Les Insensés, Fragments pour un Passage)
Γαλλία,, 2014, 58'
Super 8 mm & Mini DV, Έγχρωμο, με ήχο
Γλώσσα: Γαλλικά, Ολλανδικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά | Greek, English

Κλεισμένος στο πλοίο από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή, ο τρελός παραδίδεται στο ποτάμι με τα χίλια του χέρια, στη θάλασσα με τους χίλιους δρόμους, σε αυτή τη μεγάλη αβεβαιότητα που είναι έξω από τα πάντα. Είναι αιχμάλωτος στη μέση αυτού που είναι ο πιο ελεύθερος, ο πιο ανοιχτός δρόμος. Είναι ο κατ' εξοχήν Επιβάτης - δηλαδή, ο αιχμάλωτος του περάσματος. Και η χώρα στην οποία θα έρθει είναι άγνωστη, όπως είναι, μόλις αποβιβαστεί, η γη από την οποια προέρχεται.


H είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν και θα συνοδεύονται από το γευστικό Burger Μenu του Chez Bios, συνδυάζοντας την κινηματογραφική εμπειρία με την απόλαυση του αγαπημένου comfort food.
Κρατήσεις θέσεων: 210-3425335
Burger Menu: 12,50€ (απαραίτητη η προκράτηση)

chez bios

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kino Athens στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook