Buzz

Το παρελθόν έχει την εξουσία στα χέρια του στο «Βασίλειο» του Τζο Νέσμπο

στα 10

To νέο best seller του Τζο Νέσμπο διαβάζεται με τη φόρα μιας αρχέγονης ιστορίας. Και μπορεί να γίνει δικό σας.

Flix Team
Το παρελθόν έχει την εξουσία στα χέρια του στο «Βασίλειο» του Τζο Νέσμπο

Δύο αδέρφια με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό συναντιούνται ξανά στη φάρμα όπου μεγάλωσαν. Ο μικρότερος αδερφός έχει ένα σχέδιο που θα κάνει πλούσιο όλο το χωριό, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός - που έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα τη γυναίκα του αδερφού του - θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρύψει αυτό που πραγματικά συνέβη χρόνια πριν.

Ετσι περιγράφει ο ίδιος ο Τζο Νέσμπο την υπόθεση του νέου του βιβλίου που με τίτλο «Το Βασίλειο» που τον βρίσκει χωρίς το alter ego του, τον Χάρι Χόλε, αλλά με τρεις συναρπαστικούς ήρωες που θα στροβιλιστούν γύρω από μια σχεδόν αρχέγονη ιστορία.

«Ο Ρόι είναι ο αφηγητής και ο μεγάλος αδερφός που έμεινε στη φάρμα μετά από το θάνατο των γονιών του. Είναι γύρω στα 30 και είναι ιδιοκτήτης του τοπικού βενζινάδικου. Είναι ένας άνθρωπος που πατάει γερά τα πόδια του στη γη, χωρίς φίλους, αλλά αγαπητός και αξιοσέβαστος από τη μικρή κοινωνία μέσα στην οποία ζει και εργάζεται. Είναι μόνος του, είχε δύο μεγάλες σχέσεις με δύο παντρεμένες γυναίκες, αλλά η μόνη γυναίκα την οποία ερωτεύθηκε ποτέ είναι η πρώην κοπέλα του μικρού του αδερφού», περιγράφει ο Νέσμπο.

kingdom

«Ο Καρλ είναι ο χαριτωμένος, κοινωνικός, έξυπνος τύπος που επιστρέφει σπίτι μαζί με τη συζυγό του, Σάνον, από τον Καναδά. Θέλει να χτίσει ένα ξενοδοχείο στο χωριό. Ολοι τον υποδέχονται ως σωτήρα αλλά κανείς δεν γνωρίζει ότι έχει αποδράσει μετά από ένα οικονομικό σκάνδαλο. Η Σάνον είναι μια δυνατή, ταλαντούχα και ευαίσθητη γυναίκα, μια αρχιτέκτονας με φιλοδοξία να χτίσει το αριστούργημά της στο σκηνικό των χάιλαντς της Νορβηγίας.»

Το «Βασίλειο» βασίζεται στο αιώνιο ερώτημα για τον Τζο Νέσμπο. «Είναι το σημείο όπου μέσα σου παλεύουν δύο αντικρουόμενες φωνές, η καρδιά και το μυαλό. Τι θα διάλεγες αν ήσουν ένας από τους τρεις ήρωες του βιβλίου; Η διαφορά αυτού του βιβλίου από τα προηγούμενά μου είναι ότι η βασική του αρχή είναι ότι δεν υπάρχει παρελθόν που δεν μπορείς να αλλάξεις και μέλλον που δεν μπορείς να προβλέψεις. Εκτός αυτού γράφω πάντα για τα ίδια πράγματα: την αγάπη, το φόνο, την αφοσίωση, την απληστία, την ηθική, τον πόθο και το φόβο του θανάτου.»

Διαγωνισμός: Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου του Τζο Νέσμπο «Το Βασίλειο», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Μπείτε στη σελίδα του Flix στο Facebook, κάντε like και share στο post του διαγωνισμού και αφήστε το ονοματεπωνυμό σας στα σχόλια για να μπείτε στην κλήρωση.

kingdom cover

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.