Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα βραβεία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

στα 10

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων του.

Flix Team
Τα βραβεία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων, μετά από πέντε ημέρες και κυρίως νύχτες κάτω από τον ουρανό των Κυκλάδων. Οι ταινίες που ξεχώρισαν - ανάμεσα σε αυτές και δύο ελληνικές μικρού μήκους από το νεοσύστατο διαγωνιστικό τμήμα - έφεραν γεύση από άγνωστες γωνιές του κόσμου και μια, κι όμως, ακόμη άγνωστη Ελλάδα.

Cold as Marble

Το «Χρυσό Δέντρο», το μεγάλο βραβείο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου απονεμήθηκε στην ταινία «Cold as Marble» του Ασίφ Ρουστάμοφ από το Αζερμπαιτζάν.

the great

Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απέσπασε το «The Great Distance Delivers Crane» του Λαπάλ Γκιάλ από το Θιβέτ.

nothing holier than a dolphin

Το Βραβείο Discover Greek Cinema άξίας 2.000 ευρώ απέσπασε το «Nothing Holier than a Dolphin» της Ισαβέλλας Μαργάρα

every

Το Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» αξίας 1.500 ευρώ απέσπασε το “The Every Man / Woman” του Γιώργου Λούκα.

greece

Το Βραβείο FILM & GREECE αξίας 1.500 ευρώ ( για την ταινία που προάγει τα γυρίσματα στην Ελλάδα και το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας) απέσπασε το «Greece» των Κλαούντια Γιούπτνερ-Γιόνστορφ και Εβα Σπραϊτζχόφερ

Τα χρηματικά έπαθλα των τριών ταινιών είναι χορηγία της ΕΡΤ.

Τα βραβεία απένειμε τετραμελής κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τον Ζήνο Παναγιωτίδη - διανομέα της Rosebud.21 και μέλη: η Ηλιάνα Ζακοπούλου - Υπεύθυνη διεύθυνσης, προώθησης (Hellas Films), η Κάτια Πανταζή - παραγωγός και η Φιλιώ Λούβαρη - Διευθύντρια του φεστιβάλ Μήλου «Από τη Θάλασσα».

Το φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού για το 2024.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

kimolos