Φεστιβάλ / Βραβεία

Στην Κίμωλο γίνεται (κινηματογραφική) γιορτή!

στα 10

Από τις 25 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την κινηματογραφική φύση της Κιμώλου.

Flix Team
Στην Κίμωλο γίνεται (κινηματογραφική) γιορτή!

To πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Manuel de Coco, διοργανώνουν ο Δήμος Κιμώλου και η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Glory Films, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην κεντρική του αφίσα δεσπόζει το τεράστιο πέτρινο μανιτάρι που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, θυμίζει δέντρο και οι κάτοικοι το ονομάζουν «Σκιάδι», ένα σύμβολο ομορφιάς από τα βάθη του χρόνου, ταιριαστό στις αναζητήσεις ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ με έντονο διεθνή χαρακτήρα στο πρόγραμμά του, στα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα απονείμουν τα βραβεία του, στις ειδικές προβολές του και στα εργαστήρια που θα διοργανωθούν για νέους κινηματογραφιστές.

Στο Φεστιβάλ θα γίνουν δώδεκα προβολές ταινιών μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο. Το διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από οκτώ ταινίες, δύο ταινίες θα προβληθούν στις τελετές έναρξης και λήξης και, τέλος, μέρος του προγράμματος θα αποτελούν δύο ταινίες παλαιότερης χρονολογίας, στη δημιουργία των οποίων συνετέλεσαν πρόσωπα που θα παραστούν στο φεστιβάλ ως επίσημοι καλεσμένοι.

Δείτε το χρώμα αυτών των νερών στο τρέιλερ παρακάτω και αναμείνατε για περισσότερες ανακοινώσεις από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου:


Η υλοποίησή του Φεστιβάλ βασίζεται στη συνεργασία τοπικών και διεθνών φορέων, όπως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Φεστιβάλ Αραβικών Ταινιών της Γενεύης και η εταιρεία διανομής ταινιών SpanglishMovies (Λατινική Αμερική). Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7FM και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8FM.

Υποστηρικτές του φεστιβάλ είναι η εταιρεία Ορυκτών ΜΠΕΤΟΜΑΙΝ, η εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες και οι εταιρείες διανομής ταινιών Rosebud.21 και SevenFilms. Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της εταιρείας Intermediate – Τοπική Συνεργασία. Mεγάλος Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα ARIA HOTELS.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Κιμολοσ