Φεστιβάλ / Βραβεία

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου: Λήξη και Βραβεία

στα 10

Εριξε αυλαία το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου, δίνοντας βραβεία και καταθέτοντας την δέσμευσή του για τη συνέχεια του θεσμού στο μέλλον.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου: Λήξη και Βραβεία

Μετά από 8 μέρες (13 έως 20 Ιουνίου) προβολών και δράσεων το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με την απονομή των βραβείων του.

Η πενταμελής Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ είχε φέτος για Πρόεδρό της την Λίντα Μπελκίρια, διευθύντρια του Cairo Film Connection -της Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου- και για μέλη τον Αντόνιο Κόστα Βαλέντε, καλλιτεχνικό διευθυντή του AVANCA Film Festival της Πορτογαλλίας, την Ελληνίδα παραγωγό Κάτια Πανταζή, την σκηνοθέτη και ηθοποιό Κορίνα Κονταξάκη, και τον διευθυντή φωτογραφίας Αριστοτέλη Μεταξά.

Διαβάστε κι αυτό: 4 Μέρες και 3 Νύχτες στο 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου

«Shelter»

Τρία βραβεία δόθηκαν χθες.

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, απονεμήθηκε στο ιρλανδικό δράμα «Shelter» (Foscadh) του Σον Μπρέθνακ. Βασισμένο στο βιβλίο του Ντόναλ Ράιαν «The Thing About December», το δυνατό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπρέθνακ έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Ιρλανικής Ταινίας και ήταν και η πρόταση της Ιρλανδίας φέτος για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

«Me & the Beasts»

Βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισε ο Νίκο Μανζάνο για την σουρεαλιστική δραμεντί του «Me & the Beasts», όπου ένας ροκ κιθαρίστας προσπαθεί να κάνει σόλο καριέρα στην Βενεζουέλα της κρίσης, με τη βοήθεια δύο «πλασμάτων»: δύο μασκοφορεμένων γυναικών.

Bootlegger

Ειδική μνεία δόθηκε για πρώτη φορά φέτος, στο μουσικό σκορ της ταινίας «Bootlegger» της Καρολίν Μονέ από το Κεμπέκ του Καναδά.

Ο Μανουέλ ντε Κόκο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ της Κιμώλου αποχαιρέτησε το κοινό, ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου, και δίνοντας ραντεβού για την 5η διοργάνωση, τον Ιούνιο του 2023.

Θα είμαστε εκεί!

Διαβάστε κι αυτό: 4 Μέρες και 3 Νύχτες στο 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου