Φεστιβάλ / Βραβεία

Το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου

στα 10

Από τις 21 μέχρι και τις 28 Ιουνίου, στην Κίμωλο, όλα είναι σινεμά.

Flix Team
Το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου

«Το φεστιβάλ έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός. Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, δημοσιογράφοι και σινεφίλ θεατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν σπουδαίες ανεξάρτητες διεθνείς ταινίες κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου. Το φεστιβάλ μας αισιοδοξεί να συνεχίσει να στεγάζει τη μαγεία της Eβδομης Τέχνης.»

Με αυτά τα λόγια συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μανουέλ ντε Κόκο, με πίστη πως η επιστροφή σε όσα κάναμε πριν την πανδημία, θα αναδείξει τη μαγεία μιας διοργάνωσης που έχει την τύχη να διεξάγεται στις πιο όμορφες γωνιές του κυκλαδίτικου νησιού.

Breaking Surface Breaking Surface

Inner Glow Inner Glow

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος «Sympathy for the Devil» του Γκιγιόμ ντε Φοντενέ του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου, ενώ κλείνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με το αντιπολεμικό δράμα «Sky Road» του Ζουντ Σαίντ (Συρία), παραγωγής 2019.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Breaking Surface (Σουηδία)
Υellow Cat (Καζακστάν) - παρουσία του παραγωγού Γκιγιόμ Ντεσέιγ
Redemption of a Rogue (Ιρλανδία) - παρουσία του σκηνοθέτη Φίλιπ Ντόχερτι και της παραγωγού Σιόμπαν Χάρτον
The Droving (Ηνωμένο Βασίλειο)
The Woman with Leopard Shoes (Γαλλία) - παρουσία του σκηνοθέτη Αλεξις Μπρουσόν και της πρωταγωνίστριας Πολίν Μορέλ
Inner Glow (Βενεζουέλα)

Οι ταινίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό Δέντρο και τo βραβείo Καλύτερης Σκηνοθεσίας που θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή, με Πρόεδρο την Μπερναντέτ Ικοβιτς (υπέθυνη sponsoring για την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών) και μέλη τους Φραντζέσκα Μπαρτελίνι (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ιταλία), Αλίνα Μανολάτσε (σκηνοθέτης από τη Ρουμανία), Γιώργο Πυρπασόπουλο (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ελλάδα) και Αριστοτέλη Μεταξά (Διευθυντής Φωτογραφίας και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ από την Ελλάδα).

The Woman The Woman With the Leopard Shoes

Sympathy for the Devil Sympathy for the Devil


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δημιουργηθούν οι εξής πρακτικές οργάνωσης για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης:

  • Στα σημεία προβολών θα τοποθετηθεί ψύκτης και θα διατίθενται οικολογικά κυπελάκια πολλαπλής χρήσης. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στην μείωση των πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.
  • Οι θεατές οι οποίοι καπνίζουν θα μπορούν να προμηθεύονται πήλινα τασάκια στα σημεία των προβολών.
  • Οι κατάλογοι του φεστιβάλ θα εκτυπωθούν σε οικολογικό χαρτί.
  • Θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “One Earth” με θέμα το περιβάλλον.
  • Μέρος των ενεργειών υλοποίησης ενός «πράσινου» φεστιβάλ στους χώρους των προβολών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες» και το Δήμο Κιμώλου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

κίμωλος 2021