Buzz

Kids Love Cinema: Σαββατοκύριακα με παιδικές ταινίες online από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, μεταφέρονται από το Ολύμπιον online για όλη τη διάρκεια των γιορτών. Συν ένας διαγωνισμός που θα σας κάνει να ονειρευτείτε με τα μάτια ανοιχτά

Flix Team
Kids Love Cinema: Σαββατοκύριακα με παιδικές ταινίες online από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, μεταφέρονται από το Ολύμπιον στο online.filmfestival.gr με ένα πλήρες εορταστικό πρόγραμμα μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.

Kids Love Cinema | Οι online προβολές ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής. | Τιμή εισιτηρίου: 3€. | Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr


Η Ρόκα Aλλάζει τον Kόσμο (Γερμανία, 2019) | Online προβολή: 19-20 Δεκεμβρίου 2020

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.


Σούνε εναντίον Σούνε (Σουηδία - Δανία, 2018) | Online προβολή: 2-3 Ιανουαρίου 2021

Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και τη θέση σου ανάμεσα στους ομοίους σου είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε σε αυτό το σουηδικό διαμαντάκι οικογενειακής κινηματογραφικής διασκέδασης. Καθώς ξεκινά την Δ΄ Δημοτικού, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο όχι μόνο με το καινούργιο αγόρι της τάξης, που επίσης λέγεται Σούνε, αλλά και με το δικό του σύνδρομο κατωτερότητας και τη ζήλεια του. Η ταινία διηγείται αυτά τα περίπλοκα θέματα με πνευματώδη ζεστασιά, χάρη στον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του Σούνε, αλλά και τον ξεκαρδιστικό μικρό του αδερφό που έχει μονίμως τέρατα, εναλλακτικές πραγματικότητες και όπλα με λέιζερ στο μυαλό του, την κολλητή του φίλη Σόφι, και τους γονείς που κλασικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Το Σούνε Εναντίον Σούνε παίζει με διάφορα είδη και καταφέρνει να ισορροπεί δράση και περιπέτεια με ειλικρινείς ματιές στην καθημερινότητα και τον εσωτερικό κόσμο 10χρονων παιδιών με αξιοθαύμαστη χάρη. | Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας και του Cinedoc


Πέλε (Σουηδία, 2020) | Online προβολή: 9-10 Ιανουαρίου 2021

Μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού σουηδικού animation, με ήρωα μια αξιολάτρευτη γάτα ονόματι Πέλε, που έχει χάσει την ουρά της. Μια ωραία πρωία, μια απροσδόκητη θύελλα οδηγεί τον Πέλε από τη γαλήνια ασφάλεια της εξοχής στην καρδιά της απρόβλεπτης και αφιλόξενης μεγαλούπολης. Σε κάθε βήμα αυτής της μουσικής περιπέτειας, ο Πέλε ανακαλύπτει τόσο τους θησαυρούς της φιλίας όσο και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής.


Τα Παιδιά της Xώρας του Xιονιού (Ηνωμένο Βασίλειο - Νεπάλι, 2018) | Online προβολή: 23-24 Ιανουαρίου 2021

Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάποια παιδιά της περιοχής στέλνονται απ’ τους γονείς τους σε σχολεία της πρωτεύουσας Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η εκπαίδευση θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Για δέκα χρόνια δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή επικοινωνία. Τώρα, στα δεκαέξι τους, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Μια εξαντλητική πεζοπορία μέσα από τους ορεινούς όγκους θα τα οδηγήσει στον ανέγγιχτο από τον χρόνο τόπο τους. Οι πιστοί στις παραδοσιακές αρχές γονείς περιμένουν να δουν τα παιδιά τους, που έχουν μεγαλώσει σ’ έναν κόσμο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύγχρονων ανέσεων. Και ξαφνικά χτυπάει ο εγκέλαδος.


Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά διαγωνισμός

Επεκτείνοντας τις δράσεις του για τα παιδιά και τους νέους, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους να γευτούν τη μαγεία της κινηματογραφικής δημιουργίας, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, συμμετέχοντας στο μαθητικό διαγωνισμό «Ονειρεύομαι με τα μάτια Ανοιχτά».

Ο διαγωνισμός «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» απευθύνεται σε μαθητές 7 έως 13 ετών, τους προσκαλεί να δημιουργήσουν τη δική τους ομαδική κινηματογραφική αφήγηση και τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν υπέροχα κινηματογραφικά δώρα!

Δημιουργήστε τη δική σας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας έως 5 λεπτά)
Ανακαλύψτε το σενάριο: Ψάξτε σε γεγονότα, καταστάσεις, παραμύθια, μύθους, βιώματα, σκέψεις. Ανακαλύψτε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και φτιάξτε την ιστορία σας ή τη συνθήκη τους, όπως αποκαλείται στη θεωρία του σεναρίου. Ποιος, που, πότε, πως και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιος είναι ο τίτλος της; Ποιες είναι οι εκπλήξεις και ποιες οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πως ολοκληρώνεται;
Δημιουργήστε χαρακτήρες: Φτιάξτε το προφίλ των κεντρικών κινηματογραφικών ηρώων που θα αξιοποιήσετε κατά την κινηματογράφηση, αποδίδοντας τους τα φυσικά, κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους.
Διαμορφώστε τον εξοπλισμό: Επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, το κινηματογραφικό μέσο που επιθυμείτε για την κινηματογράφηση.
Αξιοποιήστε την κινηματογραφική γλώσσα: Διαλέξτε το κατάλληλο πλάνο και τον σκηνικό χώρο που επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα.

Συναρμολογήστε το υλικό: Προχωρήστε στη μετα – παραγωγή επιλέγοντας τον τρόπο και τη σειρά που επιθυμείτε να εμφανίζονται οι λήψεις που πραγματοποιήσατε.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και η φόρμα συμμετοχής στο επίσημο site του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης