Buzz

Προβολές για παιδιά (κάθε ηλικίας) από το Νεανικό Πλάνο για όλα τα Χριστούγεννα

στα 10

H Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου παρουσιάζει σε διαδικτυακές προβολές τέσσερις χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές ταινίες για σινεμά τις γιορτές.

Flix Team
Προβολές για παιδιά (κάθε ηλικίας) από το Νεανικό Πλάνο για όλα τα Χριστούγεννα

H Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου παρουσιάζει σε διαδικτυακές προβολές τέσσερις χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές ταινίες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες έως και τις 7 Ιανουαρίου (και για τρεις ημέρες μετά την ενοικίαση) στο εικονικό μας σινεμά, τη φιλόξενη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με μειωμένο εισιτήριο 3,5 ευρώ. Πατήστε στον κάθε τίτλο παρακάτω για να παρακολουθήσετε την ταινία.


Τα Χριστούγεννα της Λουτσία (2018)

Ψηλά στη Βόρεια Γροιλανδία ζει η Λουτσία μαζί με τη μητέρα της την Κλαούντια και τον μπαμπά της, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Άι Βασίλη. Η Λουτσία πηγαίνει στο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Σχολείο και θέλει να γίνει η επόμενη «αγιοβασιλίνα» της Δανίας. Όμως αυτό δεν επιτρέπεται μια και μόνο τα αγόρια μπορούν να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο. Η Λουτσία διαμαρτύρεται συνεχώς και ο υπεύθυνος των σπουδών της αποφασίζει να της δώσει την ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι και τα κορίτσια είναι εξίσου ικανά. Της αναθέτει να πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη ευχή του ‘Αλμπερτ, που δεν είναι άλλη από το να γίνει καλά ο μπαμπάς του, ο οποίος πάσχει από μια μυστηριώδη ασθένεια. Υπεύθυνος για την αρρώστια του είναι ο απαίσιος Κράμπους. Η Λουτσία αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να πιάσει τον Κράμπους, ώστε να θεραπευτεί ο πατέρας του Άλμπερτ. Η Λουτσία πηγαίνει στη Δανία μαζί με τον πάτερα της για να εντοπίσουν τον Κράμπους κι έτσι ξεκινάει μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, καθώς ανακαλύπτουν ότι και κάποιος άλλος κυνηγάει τον απαίσιο Κράμπους.


Μια Ιστορία για τον Αη Βασίλη (2007)

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένειά του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων.Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό, και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως, που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί.Η μοναδική ταινία που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αη Βασίλη, που έσπασε τα ταμεία όταν πρωτοπροβλήθηκε στη Φινλανδία.


Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα (2013)

Ο Κύριος Μους, ο Τάρανδος, εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με τον Άι Βασίλη (τα ελαφάκια είναι πολύ ντελικάτα για τέτοιες επικίνδυνες αποστολές), μια βλάβη στο έλκηθρο προκάλεσε την πτώση και των δυο. Ο Κύριος Μους, πρέπει να ξεκουραστεί έτσι ώστε το χτυπημένο του ποδάρι να γιατρευτεί κι έτσι ψυχαγωγεί την οικογένεια που τον φιλοξενεί με διάφορες ιστορίες, περιμένοντας τον Άι Βασίλη να έρθει και να τον μαζέψει…


Το Αλογάκι της Γουίνκι (2005)

Η Γουίνκι, ένα κοριτσάκι ασιατικής καταγωγής, είναι 6 ετών και μόλις μετανάστευσε οικογενειακώς στην Ολλανδία. Οι γονείς της εργάζονται και η ίδια νιώθει πολύ μόνη γιατί δεν γνωρίζει τη γλώσσα της νέας χώρας που ήρθε να ζήσει. Πιάνει, τότε, φιλία με ένα πόνι, αλλά όταν αυτό πεθαίνει, η Γουίνκι αποφασίζει πως θέλει ένα δικό της άλογο! Αυτό, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο…Καθώς πλησιάζει η γιορτή του Αϊ Νικόλα, ζητά τη βοήθειά του. Θα πάνε, άραγε, όλα καλά;

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Νεανικού Πλάνου και του Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.