Buzz

Είστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων στα Χανιά;

στα 10

Μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων του Ινστιτούτου Goethe που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, στα Χανιά, στην Κρήτη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Flix Team
Είστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων στα Χανιά;

Θέλεις να μπεις στον ρόλο του κινηματογραφιστή; Θέλεις να μάθεις τα μυστικά της κάμερας και του μοντάζ; Θέλεις να γνωρίσεις μαθητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, να ερευνήσεις σε ομάδες τις συνθήκες διαβίωσης σε ένα νησί και να δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ;
Θέλεις να συμμετέχεις σε θεματικά εργαστήρια, να μοιραστείς τις ιδέες σου, να αφήσεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου ελεύθερες και να ενημερώσεις νέους και νέες στη Γερμανία για τη ζωή σε ένα ελληνικό νησί;Τότε η καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων «3,2,1 action! Μικροί και μικρές κινηματογραφιστές σε δράση!» είναι αυτό που ψάχνεις!Στην καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση θα εξερευνήσεις και θα βιώσεις το περιβάλλον, θα ασχοληθείς με την κλιματική αλλαγή, τον τουρισμό, τη διατροφή, τα επαγγέλματα και τη κοινωνική ζωή στην Κρήτη, και θα δημιουργήσεις σε συνεργασία με άλλους μαθητές, ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις θεματικές αυτές. Eπίσης θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις ομαδικά σε θεματικά projects, να προσεγγίσεις κοινωνικά ζητήματα μέσα από διαδραστικά και διαθεματικά εργαστήρια μαθαίνοντας παράλληλα τη γερμανική γλώσσα και να απολαύσεις μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

 

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις: Στείλε ένα βίντεο και κέρδισε μια θέση στη 10ήμερη καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων «3,2,1 action! Μικροί και μικρές κινηματογραφιστές σε δράση!»

Γιατί αξίζει η συμμετοχή σου: Θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους
, να ασχοληθείς με τον πολιτισμό της Κρήτης και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή σε ένα νησί τόσο θετικά όσο και αρνητικά
, να συμμετάσχεις σε εργαστήρια και συγχρόνως να βελτιώσεις τις γνώσεις σου στα Γερμανικά
, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους από τη Γερμανία και άλλων περιοχών της Ελλάδας, να συζητήσεις μαζί τους και να ανταλλάξετε απόψεις

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις: Στείλε ένα βίντεο (διάρκεια έως 30“) και περιέγραψε στα Γερμανικά:
Α) Τα κίνητρά σου, γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις στη καλοκαιρινή κατασκήνωση 
Β) Με ποιες ενέργειες θα άλλαζες θετικά τη ζωή σε ένα νησί, με το βλέμμα στο μέλλον
 Γ) Με ποιο σύνθημα θα ήθελες να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο
. Στείλε το βίντεο σου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση bk-athen@goethe.de 

Με λίγη τύχη θα είσαι ένας από τους νικητές/ μια από τις νικήτριες!

Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα βίντεο που ξεχωρίζουν: Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα εξής. 
Περιεχόμενο: Μπορείς να δικαιολογήσεις πειστικά τη δραστηριοποίησή σου καθώς και την επιθυμία σου να συμμετάσχεις στην καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων .
Γλώσσα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις Γερμανικών σου εύστοχα. Είναι πιο σημαντικό, το κείμενο να είναι αυθεντικό και κατανοητό απ‘ ότι η σωστή χρήση της γραμματικής.

Προϋποθέσεις:

 • Στείλε το βίντεο σου έως 08/05/2022 στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: bk-athen@goethe.de

 • Δεν έχεις συμμετάσχει σε άλλη καλοκαιρινή κατασκήνωση του Goethe-Institut

 • Το επίπεδο γλώσσας σου αντιστοιχεί στο επίπεδο A2-Β1

 • Είσαι στη Γ γυμνασίου - Β λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2021-2022

 • Είσαι ανοιχτός/ ανοιχτή για συζητήσεις και επαφές με μαθητές Γερμανικών από άλλες περιοχές της Ελλάδας

 • Σου αρέσει να δουλεύεις ανεξάρτητα αλλά και σε ομάδες

 • Μπορείς να ταξιδέψετε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες

 • Εγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι περιλαμβάνει η υποτροφία

 • Μετάβαση στα Χανιά, στη Κρήτη

 • Διαμονή

 • Διατροφή

 • Ασφάλεια υγείας
 • Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

 • Εργαστήρια και projectsΟι νικητές της φετινής καλοκαιρινής κινηματογραφικής κατασκήνωσης θα ανακοινωθούν μέχρι τις 16.05.2022
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελεί έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται όλο τον χρόνο στο χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού. Eνας Περιφερειακός Πολιτιστικός Θεσμός με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων. Πρωτοποριακές, καινοτόμες, νεανικές, με ζωντάνια, δυναμική και ξεκάθαρα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερο βάρος υπάρχει από την ίδρυση του Chania Film Festival στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής και ευρύτερα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ετήσια και ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογραφικού γραμματισμού και δημιουργίας. Έμφαση δίνεται στο ντοκιμαντέρ και στην σχέση του με την προφορική και τοπική ιστορία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ινστιτούτου Goethe.