Buzz

Η Ζουλί Ντελπί είπε όχι για μία τέταρτη «Before» ταινία (και μάς ράγισε την καρδιά)

στα 10

Γιατί Ζουλί είπες όχι στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για τη συνέχεια της ιστορίας του Τζέσι και της Σελίν;

Η Ζουλί Ντελπί είπε όχι για μία τέταρτη «Before» ταινία (και μάς ράγισε την καρδιά)

23 χρονών κατέβηκαν από ένα τρένο στη Βιέννη και πέρασαν ένα βράδυ περπατώντας, μιλώντας, γελώντας. Χτίζοντας αφήγηση στην αφήγηση, τρέλα στην τρέλα, βλέμμα στο βλέμμα, την παραδοχή ότι κάπως έτσι απροσδόκητα γεννιούνται και πεθαίνουν οι νεανικές, αδιέξοδες, αλλά αξέχαστες ερωτικές ιστορίες της ζωής σου. Στα 32 του ο παντρεμένος με κάποιαν άλλη στην Αμερική Τζέσι πήγε στην πόλη της, το Παρίσι, για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε πάνω στη γνωριμία τους. Κι εκεί η Σελίν τον ξανασυνάντησε, κλείνοντας ραντεβού με τη βεβαιότητα (τόσο των ίδιων, όσο και τη δική μας) ότι αυτά ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν, των αυθόρμητων παράλογων νιάτων μας. Μόνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα απόγευμα, λίγο ακόμα περπάτημα, μία σειρά από νέες αλήθειες, εξομολογήσεις, γέλια και βλέμματα για να αποδειχθούμε όλοι μας γερασμένοι και κυνικοί. Ο αληθινός έρωτας δε γνωρίζει timing, ή χρόνο. Δεν θα τον ζήσεις στην οικειότητα. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο. Πρέπει να τον υπερασπιστείς και να τον κρατήσεις σφιχτά, να μην τον θυσιάσεις για κάτι πιο εύκολο, πιο βολικό.

Η «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είναι ένα κομμάτι ατόφιου ρομαντισμού για κάθε ηλικία και περίοδο της ζωής μας - στα 20, τα 30, τα 40 χρόνια ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον έρωτα, τον σύντροφο, ο τρόπος που ρισκάρεις ή τιμάς τις επιλογές σου αντικατοπτρίζεται με τρυφερότητα, γλυκύτητα αλλά και πικρές αλήθειες.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποκαλύπτει την ιστορία με την πραγματική... Σελίν του που γέννησε τις 3 αγαπημένες μας ταινίες

Before-Trilogy 607

Θα θέλαμε λοιπόν να τους ξανασυναντήσουμε και στα 50; Γνωρίζοντας την αυθεντικότητα του βλέμματος του Λινκλέιτερ, ναι. Χίλιες φορές, ναι. Oσοι είμαστε ερωτευμένοι με τις ταινίες, όσοι θεωρούμε σχεδόν δικούς μας ανθρώπους τον «Τζέσι» και την «Σελίν», αναρωτιόμαστε αν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σκοπεύει να επιστρέψει στην ερωτική τους ιστορία για μία τέταρτη ταινία - άλλωστε, δύσκολο να το πιστέψει κανείς, έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια από το «Πριν τα Μεσάνυχτα».

Ομως οι κρυφές μας προσδοκίες σκόνταψαν πάνω... στην άρνηση της Ζουλί Ντελπί, που, όπως ομολόγησε σε συνέντευξή της στο γαλλικό «Telerama», έχει κουραστεί με την κινηματογραφική βιομηχανία και βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει το χώρο.

«Μετά την ταινία μου "My Zoe" σκέφτηκα πολύ κοντά στο να παραιτηθώ. Το 2019 έφτασα πολύ κοντά να το κάνω, ναι. Η κόλαση που πέρασα για την παραγωγή της ταινίας με εξάντλησε...»

«Εφτασα να πω όχι στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ "όχι" για το τέταρτο μέρος των "Before" ταινιών...»

Δείτε κι αυτό: Τρεις διαδρομές, ένας κοινός δρόμος: δείτε παράλληλες σκηνές από την «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

before trilogy

«Σκέφτομαι να επιστρέψω στο πανεπιστήμιο, να σπουδάσω. Θα γινόμουν μια πολύ καλή γιατρός, ας πούμε. Αν μου πεις 3 συμπτώματά σου, σού κάνω διάγνωση. Ομως η ανάγκη μου να δημιουργώ, να λέω ιστορίες, με ξεπερνά. Είναι πιο δυνατή από μένα...»

«Εχω ένα υπέροχο σενάριο, το «A Dazzling Display of Splendor», το οποίο αναφέρεται στους πρωτοπόρους του Χόλιγουντ. Είναι από τα καλύτερα σενάρια που έχω γράψει. Εχει συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει η Εμίλια Κλαρκ του "Game of Thrones". Αλλά ακόμα παλεύω με τον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου. Συνεχώς. Ξέρετε πόσες ταινίες έχω στο συρτάρι που δε θα γυριστούν ποτέ; Δεν μπορείτε να φανταστείτε! Με έχει εξαντλήσει αυτή η βιομηχανία!»

Δεν ξέρουμε αν το όχι της Ντελπί στον Λινκλέιτερ ήταν λόγω κακού timing. Και υπάρχει μια μικρή ελπίδα να το ξανασκεφτεί. Θα δούμε...

Διαβάστε περισσότερα: