Buzz

«Πριν τα Μεσάνυχτα»: Ο Λινκλέιτερ αποκαλύπτει την πραγματική... Σελίν του!

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης της τριλογίας των «Before Sunrise - Sunset - Midnight» ταινιών, Ρίτσαρντ Λικλέιτερ, αποκάλυψε ότι είχε ζήσει έναν τέτοιο έρωτα. Ή, περίπου...

«Πριν τα Μεσάνυχτα»: Ο Λινκλέιτερ αποκαλύπτει την πραγματική... Σελίν του!

Σε πρόσφατη συνεντεύξή του στους Times για το promotion του «Πριν τα Μεσάνυχτα», ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποκάλυψε γιατί αφιερώνει την τελευταία ταινία της τριλογίας στην Εϊμι Λίρχαπ - μία γυναίκα που ούτε οι πιο διαβασμένοι die-hard σινεφίλ δεν γνωρίζουν. Ποια ήταν; Δεν υπάρχει στην ομάδα των συνεργατών του, δεν είναι όνομα από το χώρο, ούτε από την οικογένεια του σκηνοθέτη.

Ο Λινκλέιτερ δεν ήταν έτοιμος να αποκαλύψει αυτή την ιστορία, μέχρι σήμερα. Αλλά η Λίρχαπ ήταν η... Σελίν του. Εκείνη αποτέλεσε την έμπνευσή του για την πρώτη ταινία, το «Πριν το Ξημέρωμα».

To 1989, σ' ένα κατάστημα παιχνιδιών της Φιλαδέλφεια, ο 29χρονος Λινκλέιτερ είχε τυχαία γνωρίσει την 20χρονη Λίρχαπ. Ηταν μία από αυτές τις γνωριμίες που κανείς δε θέλει να πει αντίο στον άλλον κι έτσι οι δυο τους βρέθηκαν να περπατάνε όλο το βράδυ, συζητώντας τις απόψεις και τις ζωές τους. «Περπατούσαμε από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί - μιλώντας, φλερτάροντας, κάνοντας πράγματα που ούτε μπορείτε να φανταστείτε...» δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Χωρίστηκαν μόλις ξημέρωσε, αλλά ο Λινκλέιτερ ομολογεί ότι δεν μπορούσε να την ξεχάσει. Ξεκίνησε την ιδέα της ταινίας (η οποία εξελίχθηκε σεναριακά μέσα από τη δουλειά και τη συνεργασία με τους νεαρούς ηθοποιούς του Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί) και όταν παρουσίασε την πρεμιέρα του «Before Sunrise», ήλπιζε ότι θα τη δει εκεί.

Μόνο που εκείνη δεν ήρθε.

Μόλις τρία χρόνια πριν έμαθε το γιατί: η Εϊμι Λίρχαπ είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα με μηχανή στα 24 της χρόνια, στις 9 Μαΐου του 1994. Ενα μήνα πριν την πρεμιέρα.

«Της το είχα πει: "αυτό θα το κάνω ταινία". "Ποιο;" με είχε ρωτήσει. "Αυτό - αυτό το συναίσθημα...»

Φαίνεται ότι έτσι προκύπτουν οι πιο δυνατές στιγμές στη ζωή ενός καλλιτέχνη. Ετσι προέκυψε η πιο ρομαντική τριλογία της γενιάς μας. Πάτησε στο πραγματικό συναίσθημα, έκρυβε τη δική της αλήθεια, αλλά, ειρωνικά, για άλλη μία φορά, η ζωή δεν είχε κανένα χάπι εντ.

Διαβάστε περισσότερα για το «Πριν τα Μεσάνυχτα» που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου: