Buzz

Λίγη ακόμη αγάπη, λίγη ακόμη Ελλάδα στις νέες φωτογραφίες από το «Before Midnight»

στα 10

Στο τρίτο κεφάλαιο της κινηματογραφικής τους ζωής, ο Τζέσι και η Σελίν βρίσκονται στην Ελλάδα. Κάτω από ένα εκτυφλωτικό καλοκαιρινό φως η ερωτική τους ιστορία αποκτά τις διαστάσεις ενός κοσμικού love story φτιαγμένου να σε κάνει να ξαναπιστέψεις οριστικά και αμετάκλητα στην πραγματική αγάπη.

Λίγη ακόμη αγάπη, λίγη ακόμη Ελλάδα στις νέες φωτογραφίες από το «Before Midnight»

Αν δεν είχαμε δει το «Πριν τα Μεσάνυχτα» στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου, απλά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο μέχρι τις 13 Ιουνίου, όταν το φιλμ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες εκμηδενίζοντας τα 20 περίπου χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο Τζέσι και η Σελίν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Βιέννη, στο πρώτο κεφάλαιο μιας εκ των υστέρων τριλογίας από αυτές που έχουν φτιαχτεί για να σου (υπεν)θυμίζουν πως μερικές φορές μια τυχαία στιγμή μπορεί να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Τώρα, με την εμπειρία της προβολής της ταινίας νωπή ακόμη στο μυαλό μας (κι ας έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες), δεν μπορούμε να κρύψουμε τη συγκίνηση μας κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποια νέα εικόνα από το «Πριν τα Μεσάνυχτα» που αναπόφευκτα συνδυάζει δύο από τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα (στη ζωή και το σινεμά) και το τοπίο της Μεσσηνίας, όπου και γυρίστηκε η ταινία σε μια συμπαραγωγή Ελλάδας - Η.Π.Α. από αυτές που σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά περήφανος.

Μετά το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό (δείτε το εδώ), μια νέα σειρά φωτογραφιών έρχεται να δώσει μερικές πληροφορίες ακόμη για τη νέα συνάντηση του Τζέσι και τη Σελίν, συστήνοντας και μερικούς από τους ήρωες που θα γίνουν μάρτυρες του τελευταίου (;) κεφαλαίου της κοσμικής ιστορίας τους.

Αποφεύγοντας οποιοδήποτε spoiler, δείτε παρακάτω την Αριάν Λαμπέντ (του «Attenberg» και των «Αλπεων»), την Αθηνά Τσαγγάρη, τον σκηνοθέτη Πάνο Κορώνη, τον Γουόλτερ Λάσαλι (τον θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας που σημάδεψε τη γέννηση του Free Cinema και κέρδισε Οσκαρ Φωτογραφίας για τον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη), τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (με τις πατερίτσες) να καθοδηγεί τους ηθοποιούς του, τον Ιθαν Χοκ και τη Ζουλί Ντελπί να απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο (φωτογραφημένοι από τον Χρήστο Βουδούρη), ανακαλύπτοντας κάτω από την εκτυφλωτική του αυστηρότητα τη σημασία που έχει να αγαπάς.

Και σημειώστε τη μοναδική ημερομηνία που χρειάζεται να γνωρίζετε για το φετινό καλοκαίρι. Μετά τις 13 Ιουνίου, πιστέψτε μας, τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Ούτε για αυτούς, ούτε για εσάς.

2

3

4

5

6

8

9

10

11

Δείτε στο gallery την πρώτη επίσημη αφίσα του «Before Midnight»

Περισσότερο «Πριν τα Μεσάνυχτα»: